Зареждане

Шони Картър пристига в България за MMA турнир

Шони Картър пристига в България за MMA турнир
Публикувано на: Октомври 29, 2008 в 20:40 ч

Поредната шеста по ред Галавечер по свободни битки, организирана от родната федерация по ММА, ще бъде на 8-ми ноември в спортната зала в Стара Загора. Специално за бойното шоу в страната ни за първи път ще пристигне един най-колоритните американски звезди в ММА - американецът Шони Картър. 36-годишния ветеран ще пристигне в Бургас на 3-ти ноември по покана на президента на федерацията Любен Джубрилов. По време на визитата на американеца в Бургас са планувани тридневни двуразови тренировки и семинари в бургаската спортна зала "Аякс", както и посещение в Община Бургас.

Шони Картър, чието истинско име е Марион Шони Бикем Трети е известен още с прозвището "Мистър Интернационал". Колоритният прякор е поставен заради атрактивното му поведение на ринга и победите му, сред които над звезди като Ейдриън Серано, трудно победимият Мат Сера, Богат Клементи, Джейсън Блек, Крис Литъл и небезизвестния Джейсън Макдоналд. Шони Картър има участия в почти всички най-големи вериги в свободните боеве. В момента той е треньор в реалити шоу, където участват известни хип-хоп звезди на Америка. Балансът на 176-сантиметровият опитен боец е 45 победи срещу 18 загуби.

mma свободни двубои стара загора


По всяка вероятност Шони Картър ще бъде рефер на някои от мачовете в старозагорската зала "ДЗУ", както и ще се качи на ринга в демонстративен мач с бургаския състезател Пламен Петров-Легендата. Освен чернокожият американец, в Бургас ще пристигне натурализираният боец от Франция Браян Рафик. 176-сантиметровия ас с бразилска кръв ще се изправи срещу родната звезда Йордан Радев в категория до 84 кг. За пръв път във формат ММА на ринга ще излезе бургазлията Димитър Геренски, а негов съперник ще е Станимир Петров. Друга среща по ММА е тези между Емил Захариев и Камен Георгиев.

Във формат К1 зрителите ще видят интересен сблъсък между европейския шампион Тома Томов и световния вицешампион по муай тай Николай Атанасов. Срещата е реванш след мача между двамата на професионалния турнир "ИчиГеки" във Варна преди по-малко от месец. Очаква се в същия формат многократния шампион по кик бокс и муай тай Йордан Янков-Руския да се бие срещу чуждестранен боец, а тайландецът Фатимоне Рачжапфум да срещне на ринга Спас Ламбов.

Повече информация във форума в темата Турнир по MMA в Стара Загора.

Източник: Sportal.bg

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес