Зареждане

Резултати от ММА състезанието "Maxfight 25"

Резултати от ММА състезанието "Maxfight 25"
Публикувано на: Декември 28, 2011 в 12:39 ч

"Maxfight 25" закри 2011 година с грандиозна галавечер по смесени бойни изкуства (ММА) в Бургас. Десет интригуващи срещи видяха близо хиляда души в спортна зала "Младост" в юбилейното 25-то по ред и заключително за сезона бойно шоу.  Ден преди турнира се проведе и общо събрание на Българската ММА федерация, на която бяха номинирани треньори и състезатели. За най-треньор на годината бе отличен селекционерът и спортно-технически директор на БФММА Теодор Карастоянов. За най-добър боец при аматьорите бе избран Павел Тодоров от Поморие, а за боец на годината стана Станислав Недков-Стъки.

Мачът на Недков срещу Луис Кейн от края на август пък бе избран за среща на годината. Президентът на федерацията Любен Джубрилов дари 3000 лева на парализирания самбист Георги Огнянов, а към благотворителната инициатива се включи и един от топбойците на България Благой Иванов-Багата. Само ден след завръщането си от участие в силен турнир в Чехов (Русия) Иванов пристигна в Бургас, за да изгледа лично десетте мача на "Maxfight 25". Той заяви, че повод за това е най-вече за инициативата за събиране на средства за Георги Огнянов-Макарона. Багата дари половината от хонорара си, получен за победата над бившия шампион на UFC Рико Родригес (САЩ) на 24 декември.

В хронологията на срещите убедителна победа над Ивайло Бошнаков в категория до 65 кг взе Сотир Кичуков. Триумф с нокаут над сръбския си съперник записа в дебютния си мач Симеон Кичуков. Владимир Бояндов пък се справи със Симеон Димитров с душене. В категория до 77 кг боецът от Дупница Даниел Стоичков победи с ключ кимура бургазлията Йордан Георгиев, а в мач-реванш в категория до 70 кг Георги Стоянов победи Валентин Николов. Победата бе 10-та в професионалната кариера на Станчев, който до момента няма нито една загуба.

80-килограмовият Христо Христов победи със съдийско решение Георги Валентинов и получи купата си от Багата. Атрактивният Любо Симеонов пък награди победителя от следващия мач Красимир Младенов-Бореца, който победи в интригуващ мач сърбина Серджан Кнежевич в категория до 84 кг.

Един от най-добрите български футболни специалисти Димитър Димитров-Херо се качи на ринга, за да връчи наградите на бойците от следващия мач между Радослав Карашев и Николай Алексиев. Херо пък получи тениска от спортната линия на "Maxfight sportswear" в знак на подкрепа. Треньорът на Черноморец (Бургас) призна, че за пръв път присъства на турнир по ММА и е впечатлен от професионалното борбено поведение на участниците. Последните две срещи от файт картата бяха с международно участие в битка за шампионски пояси. Първо в тежка категория на ринга се представиха Недялко Караджов и сърбинът Саша Лазич. В този мач тежката ръкавица на Недялко Караджов си каза думата. Той победи опонента си още в първите минути на първи рунд с нокаут и вдигна триумфално златния пояс в тежка категория. Лесна победа записа и Атанас Джамбазов над другия сръбски претендент за шампионския пояс Немайджа Радич. Опитният Джамбазов първоначално очакваше друг съперник от Сърбия, но контузия смени противника му само ден преди мача за титлата. С очаквана бързина и сила, в типично негов стил, Атанас записа пореден успех в кариерата си.

Eто и всички резултати от MMA състезанието MaxFight-25:

1. Сотир Кичуков победи Ивайло Бошнаков - ТКО в първия рунд
3. Владимир Бяндов победи Симеон Кичуков - събмишън в третия рунд 
4. Даниел Стоичков победи Йордан Георгиев - събмишън в третия рунд
5. Георги Стоянов победи Валентин Николов - чрез съдийско решение 
6. Христо Христов победи Георги Валентинов -  чрез съдийско решение
7. Красимир Младенов победи Серджан Кнежевич със съдийско решение

8. Николай Алексиев - Радослав Карашев съдийско рaвенство

9. Недялко Караджов победи Саша Лазич - чрез ТКО в първия рунд
10. Атанас Джамбазов победи Немайжа Радич - чрез ТКО в първия рунд

 maxfight 25 mma bulgaria

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес