Зареждане

Реакции след M-1 Challenge

Реакции след M-1 Challenge
Публикувано на: Март 29, 2009 в 22:42 ч

Съдийската комисия на М1 чалиндж, начело с главния съдия Ино Алберга, е взела решение да отмени победата на българския ас Йордан Радев и да уважи контестацията на американеца Хърбърт Гудман-Шепотът.


Както стана ясно Радев бе повален от тъмнокожия боец от Щатите по време на гонга. Първоначално съдиите не отчетоха това, но в последствие разгледаха контестацията на „Шепота”, както е известен състезателят, който настояваше за победа с нокаут в редовно време. Тази сутрин съдийската бригада е отнела победата на българина и остави страната ни без победа. Това изправя трикольорите ни пред по-голяма трудност в следващия кръг срещу Бенелюкс.

От своя страна родната федерация ще пусне контестация за ощетяване на Атанас Джамбазов, който по искане на съдиите игра и трети допълнителен рунд и заслужаваше победата над известния с прозвището си „Отчето”.
 

m1 challenge bourgas mma

 

Галата се игра пред пълни трибуни в бургаската зала „Младост” , където присъстваше и ръководството на М1 Глобъл, начело с президента Вадим Финкелщайн. След бойният спектакъл босът сподели, че е много доволен от домакинството на страната ни и условията у нас. Гала вечерта се е предавала пряко по три сървара в над повече от 100 държави.


Първият, качил се на ринга от българския състав Янко Янев – Нинджата (-70кг), загуби мача във втори рунд с ключ на ръката (армбар) от бразилеца Ренато Миглиасио. Загуба с ключ записа и Иван Иванов (-76кг) от Стив Карл, а играещия треньор на българския национален отбор Йордан Радев първоначално победи съперника си със съдийско решение. Радев бе повален от тъмнокожия Хърбърт Гудман – Шепотът по време на удряне на гонга, когато българинът не очакваше светкавичния удар. Най-опитния ни играч участва единствен от България в миналогодишното издание на М1, където записа победа с екипа на Отбора на света.


Изключително оспорван бе сблъсъкът между Атанас Джамбазов (-93кг) и Чарлз Григзби – Отчето, където Наско загуби със съдийско решение след изиграване на трети рунд. Наско спечели овациите на публиката, мнозина от които скандираха за неправилно отсъждане за победата на американеца.


В най-тежката категория +93кг Емил Захариев претърпя загуба от Лойд Маршбланкс – Кадилака, който взе мача с ключ на крака.


В мачовете изиграли се преди това, Германия победи с пълно превъзходство състава на Турция с 5:0, а Руския легион се наложи с 4 победи и загуба срещу Отбора на Света.


Следващото участие на българския национален отбор e в четвърти кръг от турнира, на 2 май в Сао Пауло (Бразилия), където трикольорите ни ще срещнат състава на Бенелюкс.


Преди това на 25 април в Токио предстои трети кръг от турнира.

Коментари от състезанието може да намерите в коментарите към резултатите от M-1 Challenge в Бургас или в темата във форума.

Президентът на M-1 Global Вадим Финкелщайн изрази своята благодарност към българската делегация, която го посрещна на летище Варна късно снощи с лимузина и го транспортира до хотел „Мираж“ в Бургас. След босовете на международната лига пристигнаха и съставите на Турция, Отбор на Света, Германия, САЩ и Русия, предаде кореспондентът на Novsport.com в Бургас.

„Приятно съм изненадан от условията тук. Идвам за пръв път у вас, но се чувствам като у дома. М1 бележи напредък и вече има запитвания от близо 100 държави, които искат да се присъединят към нас“ - сподели Финкелщайн. Личният мениджър на боецът Фьодор Емилианенко и съдружник с Доналд Тръмп в „Афликшън“ сподели още че от следващия месец предстои стартирането на верига „М1 Селекшън“, където на принципа на квалификациите ще могат да се подбират националните състави на други страни за престижната верига М1 Чалъндж.

„М1 може да бъде оприличаван с шампионска лига във футбола. Както знаете първи кръг вече се проведе в Сиатъл, мина добре, изключително съм доволен от популярността и интереса там. ММА изпреварва бокса, който знаете в Америка има стари традиции“
- допълни Вадим Финкелщайн.

Кметът на града Димитър Николов прие в кабинета си при затворени врати Г-н Вадим Финкелщайн, където двамата проведоха половинчасов разговор за бъдещето на ММА у нас. Седалището на българската Федерация по ММА е именно в Бургас.

 

Източник: Агенция Фокус, Novsport

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес