Зареждане

Официално: България с лицензирана федерация по ММА

Официално: България с лицензирана федерация по ММА
Публикувано на: Февруари 2, 2015 в 15:47 ч

Днес ни бе съобщено, че    дългоочакваната федерация по смесени бойни изкуства (ММА) с лиценз от държавата, е вече факт.

Потърсихме потвърждение от президента на федерацията, Станислав Недков, който потвърди новината и разкри повече детайли пред ММА.BG:
 
"Да, Слава Богу, тази добра новина е вярна.Министерство на младежта и спорта в края на миналата година даде лиценз на БФММА, с което постави добра оценка на направеното от нас до момента, но също така задължи, както мен така и моите колеги от ръководството на БФММА да преследваме още по-упорито целите, които си поставихме с учредяването на федерацията.

Благодарение на този лиценз и като член на Световната Федерация по ММА, в която членуват 36 държави от цял свят, ние през следващите 5 месеца, ще проведем няколко квалификационни турнира, с участието на клубовете членове на БФММА, на които ще определим състава за Световното първенство, което ще се проведе през Юли месец в Лас Вегас, САЩ и което ще бъде излъчено по Тв канала на UFC в цял свят.

Предстои ни много работа,както на ръководството, така и на треньори,състезатели и с общи усилия вярвам, че големите успехи на България в аматьорския мма много скоро ще дойдат и още на първото Световно първенство нашия отбор, ще се нареди сред най-силните в света!

Заедно със спортната част,аз много добре осъзнавам и социалната роля,която Федерацията има сред тези деца, изграждайки ги в личности и зрели хора и помагайки им да изградят силни характери и навици на трудолюбие и дисциплина. Нашият спорт ги учи на смиреност, доброта и любов, въпреки силата, която притежават, а нея да използват само в спорта и в подкрепа на обществото. Трябва да обичат своята родина и след време да бъдат сред тези, които ще се борят за това нея да я има!"

Световната федерация (IMMAF), чиито член е и Блгарската федерация по ММА (БФММА) има още по-амбициозни цели пред себе си относно този спорт.
 
"IMMAF осъзнавайки огромния интерес към ММА в цял свят си е поставила за цел в близко бъдеще нашия спорт да влезе в олимпийското семейство и вече знам, че вече дори са водени такива разговори."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес