Зареждане

Георги Валентинов защитава българската чест срещу Ronny Alexander на 19-ти октомври в София

Георги Валентинов защитава българската чест срещу Ronny Alexander на 19-ти октомври в София
Публикувано на: Септември 9, 2013 в 17:00 ч

Българският ММА боец Георги Валентинов ще се изправи срещу венецуелския талант Рони Александър по време на ММА състезанието Real Pain Challenge (RPC), което ще бъде част от грандиозния експофестивал на силовите и бойни спортове Be Strong.

Голямото събитие ще се проведе на 19-ти октомври (събота) в столичната зала "Арена Армеец". От сутринта до късна вечер най-голямата зала на Балканите ще бъде домакин на състезания по: жиу-житцу, граплинг, муай-тай, културизъм, бикини фитнес, стронг фит и други силови дисциплини, които ще се провеждат през целия ден.

ММА състезанието, организирано от RPC ще започне вечерта от 20:00 часа.

Бойците Валентинов и Александър трябваше да се изправят един срещу друг през юли във Варна, но контузия на българина по време на тренировка го извади от двубоя.

Старозагорецът, който е професионален състезател по борба, бързо се възстанови и преди седмица записа сериозна победа на ММА състезание в Русия, където разби член на руските спец части и шампион по ръкопашен бой, Сергей Сизих. След три рунда доминация, домакините единодушно дадоха победата за Валентинов. Сега той се подготвя да защити честта на България срещу Рони Александър, който вече има няколко български скалпа на пояса си.
 

Георги Валентинов (в дясно) е тренировъчен партньор на боеца от UFC, Станислав Недков (в средата).
 
Венецуелецът бързо набра популярност у нас, след като надигра един от най-добрите ни състезатели по ММА и бойно самбо, Румен Димитров, по време на състезанието MaxFight, което се проведе на 28 август 2012-та. Въпреки убедителната игра на Рони и нанесените сериозни поражения върху Близнака, скандално съдийско решение присъди победата на Димитров. Това предизвика бурна реакция от страна на публиката, която въпреки че подкрепяше българина, видя тоталното превъзходство на чужденеца. След намесата на президента на МахFight, Любен Джубрилов, двубоят бе обявен за несъстоял се.

На 1-ви март, тази година Александър отново записа участие у нас - този път срещу брата на Румен - Росен Димитров. Срещата приключи изключително бързо и атрактивно, след като Рони стана автор на един от най-тежките нокаути в българския ММА. Въпреки класата и опита на Росен, Александър успя да го нокаутира със запазената си марка - атрактивен удар с крак.
 
 
След това венецуелецът трябваше да се изправи срещу Георги Валентинов, но поради контузия, българинът бе заменен от коравия руснак Саид Халилов, който обаче също не затрудни талантливият Рони.

Това, което предстои на 19-ти октомври между Валентинов и Александър е не само двубой между двама много атрактивни и обиграни ММА бойци, но и истинска битка на честта между българския лъв и венецуелския боец, който няма загуба у нас.

Ще успее ли Валентинов да покаже на Александър от какво са направени българските атлети ще се разбере единствено на 19-ти октомври в MMA състезанието RPC, част от фестивала Be Strong.

Всеки може да закупи билети онлайн или от касите на Тicketpro.bg или от магазина на ММА България на ул. Искър 16 в София.

Билетите са на цена от 10, 15 и 20 лв. и важат за всички събития през целия ден.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес