Зареждане

Франсоа Бота в България, дава пресконференция днес

Франсоа Бота в България, дава пресконференция днес
Публикувано на: Септември 25, 2008 в 00:49 ч

Бившият световен шампион по бокс в тежка категория - Франсоа Бота (ЮАР), ще даде пресконференция заедно с всички останали участници на турнира WFC 6. За пръв път в историята на бойните спортове у нас, България ще бъде домакин на галавечер от толкова високо ниво.

Francois Botha

Общо 11 двубоя ще се проведат тази събота (27 септември) в столичния Зимен дворец. Най-голямата атракция ще бъде именно Бота, който ще се бие в мач по правилата на К-1 срещу кикбоксовата суперзвезда Грегъри Тони (Фра).

 

Основното събитие на шоуто ще бъде Любомир Геджев. Той ще излезе на ринга за световната титла на WFC в средна категория (World freefight challenge) срещу Жан-Франсоа Леног (Фр). Двубоят ще бъде по правилата на Смесените бойни изкуства, познати у нас като Свободни боеве. Ще има още пет мача по този регламент.


Официалната пресконференция за шоуто ще се състои днес от 19:00 часа в хотел "Феста" на бул. "България" 83. На нея ще присъстват всички бойци. Журналистите ще могат да получат акредитации за галавечерта. По същото време ще се проведе официалното претегляне на състезателите и фотосесия с тях.


За пръв път у нас специално за шоуто идва екип на емблематичното предаване на "Eurosport" - "Боен клуб". Журналистите, водени от продуцента на шоуто - Самюел Пагал, ще заснемат интервюта с участниците, както и самите битки. Предаването ще бъде показано през следващия месец по най-популярния спортен канал в света.

Източник: Sportal.bg

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес