Зареждане

Даниел Илиев и Анита Доганова - големите победители от SFC 5

Даниел Илиев и Анита Доганова - големите победители от SFC 5
Публикувано на: Юни 10, 2017 в 08:31 ч

В грандиозен и зрелищен спектакъл се превърна поредното издание на турнира Spartacus Fighting Championship. След като обиколи Варна, Пловдив, Петрич и Враца, бойното шоу най-накрая стъпи и в столицата, директно на площад „Батенберг“ и под надслов Unbeatable Spirit. Пространството на жълтите павета стана място за атрактивни битки по правилата на MMA и К-1, като на сцената се качиха топ представители на спорта от Русия, Англия, Холандия, Сърбия, Гърция, Полша и разбира се, България.

Първият български боец, който стъпи в клетката бе Панко Панчев, който се би геройски, но не успя да надвие противника си от сърбия и падна с ТКО.

След него излезе професионалният войник Нури Хабилов. Той се изправи срещу опасния английски боец Andrew Conor. Двамата изправиха зрителите на крака демонстрирайки голям хъс за победа и сърце. И двамата бойци размениха много тежки удари и Нури беше много близко до победата, но Conor нанесе в последния момент тежко дясно кроше, което прави българският боец в нокаут, но преди това показа невиждана воля за победа.

Освен тях други двама българи записаха участие - Анита Доганова и Даниел Илиев, които стигнаха и до атрактивни победи.

Анита победи опасната рускиня Luiza Kharchenko, която е медалистка и състезателка по джудо и самбо от Русия, със съдийско решение. Битката бе много оспорвана и динамична, в която българската състезателка показа класа, техника и несломим боен дух.
 
"Битката не беше никак лесна," каза Анита за MMA.BG. "Опонентката ме изненада с добър бокс, но все пак показах че съм по-комплексния боец. Следвах изградената стратегия за нея. Чувствам се отлично след победа над състезател от един от водещите световни клубове 'Ахмат'."
 

 
Даниел Илиев се изправи срещу Кристиян Андонов в битка по правилата на К-1. Андонов сякаш бе направен от желязо, след като на няколко пъти отнесе жестоки удари, от които трябваше да падне в нокаут, но продължи да атакува до втория рунд, когато просто поддаде под безкомпромисните удари и реферът се намеси. Даниел пък демонстрира много добри умения в стойка и завидна издръжливост. За капак Дани претърпя травма 12 дни преди битката, но това не му попречи да излезе само и единствено за победа.
 
"Въпреки че излязох с счупен нос, срещата мина както очаквах. Бях гледал играта на опонента си и знаех, че не е от най техничните и ще го превъзхождам в това отношение. Той е агресивен и сърцат боец. В последствие разбрах, че е и издръжлив, заради което спечели моето уважение.

Беше неудобен съперник. В началото нанесох няколко много тежки и точни удара и се втурнах да го довърша, но той издържа. Именно това ме измори и намалих темпото малко, за да мога втория рунд да си свърша работата. Затова мисля че мачът беше градивен за мен."

Цялото събитие може да гледате тук:
 

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес