Зареждане

DREAM планира "Grand Prix" в категория супер-лека

DREAM планира "Grand Prix" в категория супер-лека
Публикувано на: Ноември 21, 2008 в 00:17 ч

Hiroyuki Takaya може да вземе участие, в планирания от Dream, "Grand Prix" турнир в категория супер-лека, през 2009 година.

 

Боецът в супер-лека категория на WEC, разказа пред японско MMA списание, че той самият счита, че ще заеме едно от осемте места, предвидени за японски бойци, които ще участват в турнира. Останалите осем места, ще бъдат резервирани за чуждестранни бойци.

Hiroyuki Takaya

"DREAM иска от мен, да участвам в техния турнир от супер-лека категория", каза Takaya в интервю. "Разбрах, че турнира ще се състои по някое време, следващата година, а броя на бойците, които ще се състезават един срещу друг е 16."

 

Според Takaya, лимита тегло на участниците в турнира ще е 139 паунда /63 кг/ , което може да бъде проблем за състезатели в супер-лека категория, участващи на турнири в САЩ, където лимита тегло в същата категория е 145 паунда /66 кг/, а в японски промоции, обикновено състезателите от супер-лека категоря и категория "петел" са класифицирани като 143 паунда /65 кг/.

 

Що се отнася до Takaya, чиято следваща битка, ще е срещу Cub Swanson в World Extreme Cagefighting 37: Torres vs Tapia на 3 декември, неговият договор в WEC, може да го отклони от пътя за участие в турнира на DREAM.

 

"Моят договор с WEC е приоритет номер едно и не съм сигурен дали да приема или не, предложението. Чух, че DREAM също така имат и контакт с Yoshiro Maeda и Masakazu Imanari."

MMA новини

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес