Зареждане

Жестока съдийска брадва за Копривленски в Япония

Жестока съдийска брадва за Копривленски в Япония
Публикувано на: Декември 25, 2022 в 19:49 ч
Най-успешният български кикбоксьор Стоян Копривленски трябваше да преглътне поражение с 1-2 съдийски гласа от представителя на домакините от Япония Кайто Оно в битка в категория до 70 кг на Glory Rivals 4 в Токио.

Решението на тримата съдии вероятно има повече общо с националността на местната суперзвезда Кайто, отколкото с класата му на ринга, защото Копривленски има основателна причина да се чувства ощетен. Само един от съдиите отсъди успех на българина (30-29), а другите двама решиха да подкрепят японеца – 30-29 и 30-28.


За съжаление, това е втора поредна загуба за Копривленски в най-престижната кикбокс промоция в света Glory, след като преди по-малко от три месеца той също загуби битка със съдийско решение за титлата в дивизията срещу Тижиани Безтати в оспорвана битка.

Междувременно Кайто Оно вече записа 16-ия си пореден успех в кикбокса, докато Копривленски имаше пет поредни победи, преди да се изправи срещу Безтати в началото на октомври.

Кайто нанесе ляв лоукик в началото на рунда, а Копривленски веднага отговори със същото, като в първата минута имаше повече подобни опити. Българинът бе по-активен в опитите си да нанесе комбинации с ръце, като постигна сериозен успех с ъперкът и веднага последван от дясно коляно. Мощен десен висок удар на Копривленски мина на косъм лицето на съперника, който се измести в последния момент.

Още в първия рунд се видя, че независимо от факта, че предният удар с крак е характерното оръжие на Кайто, Копривленски не му отстъпи по нищо в тази техника, дори напротив.


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес