Зареждане

Жером Льо Баннер влиза в затвора, защото подкупил полицаи

Жером Льо Баннер влиза в затвора, защото подкупил полицаи
Публикувано на: Юни 24, 2023 в 05:00 ч
Легендата в кикбокса Жером Льо Банер е осъден на затвор за корупция, свързана с полицейски служители.

Льо Бaнер, прочута фигура в света на кикбокса, е широко признат за своите мощни удари и страхотни нокаути през цялата си знаменита кариера. Неотдавнашните проблеми на 50-годишния френски спортист са свързани с участието му в схема за подкуп, насочена срещу двама полицаи.

В стремежа си да премахне преписка, свързана с автомобилна катастрофа, в която е участвала бившата му съпруга, която по това време е била под влияние на наркотици, Льо Банер прибягва до предлагане на подкупи на служителите.

В крайна сметка обаче незаконните им действия са разкрити, което води до правни последици. Въпросното пътнотранспортно произшествие е станало през 2017 г., когато бившата съпруга на Льо Баннер, Мелиса Галант, е шофирала в неадекватно състояние.

В резултат на това тя се удря в къща, докато е използвала автомобил назаем. Мотивът на Льо Баннер за подкупа е продиктуван от опасенията му, че произшествието може да доведе до правни последици за бившата му съпруга, която да бъде депортирана в Канада.

Вземайки нещата в свои ръце, той се свързва с приятел, който служи като полицай в Льо Aвър, който на свой ред привлича помощта на свой колега, за да подправи документите. За съжаление на Льо Банър, действията му са разкрити.

По време на разследването властите откриват подозрителен обмен на съобщения между Льо Банър и негов познат от полицията. Легендата на кикбокса се яви пред наказателния съд в Льо Авър, където получи присъда от 5 месеца затвор и глоба от 5000 евро.

Двамата замесени полицейски служители също бяха изправени пред същата присъда от 5 месеца затвор като част от наказанието им

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес