Зареждане

Кикбоксовата легенда Benny 'The Jet' срещу Муай тай боец - неочакван финал

Кикбоксовата легенда Benny 'The Jet' срещу Муай тай боец - неочакван финал
Публикувано на: Септември 5, 2017 в 16:00 ч
 
Benny "The Jet" Urquidez е легенда в кикбокса, а в допълнение към това има опит и в света на смесените бойни изкуства. Той е пионер в кикбокса, както и важна фигура в историята на бойните изкуства като цяло, особено на запад.
 
Urquidez има почти перфектен професионален рекорд от 49-1, а 35 от тези победи са дошли след нокаут, но в тази битка от 1978-ма година срещу муай тай боец, виждаме, че "The Jet" също е човек.
 
Негов опонент в тази битка е тайландецът Prayut Srisontob и по това време Муай Тай не беше толкова разпространен стил, колкото е днес.
 
 
По това време американските кикбоксьори не използваха ниския ритник (може би най-важния ритник), нито пък удари под кръста, които бяха позволени дори и по най-западните правила на кикбокса.
 
В този видеоклип виждаме, че ниските удари на тайландския боец причиняват много проблеми на Urquidez, който очевидно не е бил запознат с тях. Виждаме също така, че клинчът на тайландският боец създава на "The Jet" доста проблеми.
 
Това видео наистина е чудесен пример за стиловите ограничения на кикбокса в западен стил срещу Муай Тая, който всъщност е стил изцяло подлежащ на нанасянето на удари. Гледайте видеоклипа по-долу, за да видите как завършва тази битка.
 
0 споделяния
  Сподели
Мнения в Facebook

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес