Зареждане

Даниел Илиев стана световен вицешампион по муайтай

Даниел Илиев стана световен вицешампион по муайтай
Публикувано на: Май 19, 2018 в 18:12 ч

Българският муайтай състезател Даниел Илиев стигна до финала в своята категория на световното първенство по муайтай, което се провежда в Мексико.

Илиев записа силни победи с убедително представяне, преди да излезе в битка за медалите.

На финала той се изправи срещу боец от ОАЕ, с когото изиграха три рунда, в които Дани водеше убедително. Може да видите сами от следното видео (Илиев е с червено):
 

 
Въпреки това съдиите за пореден път отсъдиха тенденциозно финалното си решение, давайки победата на другия състезател, макар че по Илиев няма драскотина, а боецът от ОАЕ е със счупен нос и тежки поражения по лицето.
 
"Приятели, няма да се оправдавам, за това че медала ми не е златен," сподели Даниел след битката.

"Доволен съм от себе си. Положих много усилия и се бих мъжки с мисълта да донеса титлата в България.

Като спортист, с ръка на сърцето мога да кажа, че не срещнах впечатляваща конкуренция, но всички знаем, че не аплодисментите на цялата зала, не мнението на спортните специалисти и не поздравленията от другите състезатели, а ЕДИНСТВЕНО съдиите решават кой е победител в една среща и раздават медалите.

Не съжалявам, че не взех златото благодарение на факта, че не съм роден в богата, петролна държава. Роден съм в малка, но горда България. Тук понасяме загубите (дори и незаслужените) с вдигната глава и достойнство!"

Другият наш състезател - Антон Петров, също понесе жестока съдийска брадва, след като изигра убедително три рунда срещу боец от Казахстан, но бе порязан на финала от съдиите.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес