Зареждане

Даниел Илиев стана световен вицешампион по муайтай

Даниел Илиев стана световен вицешампион по муайтай
Публикувано на: Май 19, 2018 в 18:12 ч

Българският муайтай състезател Даниел Илиев стигна до финала в своята категория на световното първенство по муайтай, което се провежда в Мексико.

Илиев записа силни победи с убедително представяне, преди да излезе в битка за медалите.

На финала той се изправи срещу боец от ОАЕ, с когото изиграха три рунда, в които Дани водеше убедително. Може да видите сами от следното видео (Илиев е с червено):
 

 
Въпреки това съдиите за пореден път отсъдиха тенденциозно финалното си решение, давайки победата на другия състезател, макар че по Илиев няма драскотина, а боецът от ОАЕ е със счупен нос и тежки поражения по лицето.
 
"Приятели, няма да се оправдавам, за това че медала ми не е златен," сподели Даниел след битката.

"Доволен съм от себе си. Положих много усилия и се бих мъжки с мисълта да донеса титлата в България.

Като спортист, с ръка на сърцето мога да кажа, че не срещнах впечатляваща конкуренция, но всички знаем, че не аплодисментите на цялата зала, не мнението на спортните специалисти и не поздравленията от другите състезатели, а ЕДИНСТВЕНО съдиите решават кой е победител в една среща и раздават медалите.

Не съжалявам, че не взех златото благодарение на факта, че не съм роден в богата, петролна държава. Роден съм в малка, но горда България. Тук понасяме загубите (дори и незаслужените) с вдигната глава и достойнство!"

Другият наш състезател - Антон Петров, също понесе жестока съдийска брадва, след като изигра убедително три рунда срещу боец от Казахстан, но бе порязан на финала от съдиите.
0 споделяния
  Сподели
Мнения в Facebook

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес