Зареждане

Бадр Хари излиза с цитат от Корана срещу Алистър Овърийм

Бадр Хари излиза с цитат от Корана срещу Алистър Овърийм
Публикувано на: Октомври 8, 2022 в 10:00 ч
Бадр Хари е решил да промени подхода си преди една от най-важните битки в кариерата му. За първи път от много години насам Хари ще облече халат, който съдържа цитат от Корана.

Бадр ще излезе към ринга, а на гърбът му ще бъдат цитатите от Аятът за Престола. Този цитат е 255 от втората глава на Корана (Ал-Ба́кара, „Кравата“) и е често наизустяван от мюсюлманите по света, поради своето категорично описание на властта на Аллах над цялата вселена.

Аятът говори за това как нищо и никой не е сравним с Аллах.

"Искам да изляза на ринга с моите ценности. Ислямът е стълб в живота ми и нямаше да имам всички тези успехи без помощта на Аллах. 

Тъй като Аят ал-Курси (стихът за трона) предоставя духовна или физическа защита, той често се рецитира от мюсюлманите, преди да тръгнат на път. 

Под Неговата защита ще постигнем успеха утре, с позволението на Аллах", пише Хари в социалните мрежи.

Хари ще се качи на ринга след броени часове, за да направи трилогия с Алистър Овърийм. Битката им ще оглави събитието GLORY COLLISION 4, което ще се проведе в Арнем, Нидерландия. Хари и Овърийм вече си размениха по една победа с нокаут преди 13 години.

Ето какво гласи въпросният цитат от Корана:

Аллах! Няма друг Бог освен Него ­Вечноживия, Неизменния! Не Го обзема нито дрямка, нито сън. Негово е онова, което е на небесата и което е на земята. Кой ще се застъпи пред Него, освен с Неговото позволение?

Той знае какво е било преди тях и какво ще бъде след тях. От Неговото знание обхващат само онова, което Той пожелае.
Неговият Престол вмества и небесата, и земята, и не Му е трудно да ги съхрани.

Той е Всевишния, Превеликия.“, глава „Кравата“ от свещения Коран.











Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес