Зареждане

Албена Ситнилска излиза за втора голяма кикбокс победа в SFC 8

Албена Ситнилска излиза за втора голяма кикбокс победа в SFC 8
Публикувано на: Май 8, 2019 в 08:45 ч
Шампионката по таекуон-до Албена Ситнилска отново излиза в клетката на SFC за втората си професионална кикбокс среща.

Албена дебютира на профи ринга в SFC 7 през февруари, когато записа победа над Суад Салимова от Mike's Gym.

Вижте също: Албена Ситнилска посвети победата си в SFC 7 на децата с аутизъм

Сега идва ново предизвикателство в лицето на английската кикбоксьорка и шампионка по бокс, Iony Lawrence в бойното шоу SFC 8: The Matrix, което ще се проведе на 12-ти май в "Зимния дворец", Студентски град.

Албена сподели пред MMA.BG, че след първото си участие по правилника на К1 е видяла своите пропуски и сега ще я видим в още по-добра форма.

"Като за първо излизане в клетка в SFC 7, за опит е рано да се говори, но видях пропуските си, силните и слабите ми страни и вече знам над какво трябва още да работя."

Междувременно Албена взе и златен медал от европейското по таекуон-до, което се проведе в началото на април в Италия и включваше над 867 състезатели от 30 държави. Подготовката ѝ оттогава насам обаче беше за по-тежкия правилник на К1.
 

 
"Натоварването за подготовката ми за К1 е съобразена с времетраенето на срещата, тук е една среща 3 рунда по 3 мин, а в Таекуон-до са 4-5 срещи всяка от които 2 рунда по 2 мин.

За SFC работя много по силово и наблягам на единичните силни удари и съм съсредоточена само върху даденият мач, докато в таекуон-до наблягам на бързината и по-дълги комбинации от техники и тренирам за различните дисциплини /спаринг, форма, специална техника, силов тест и отборни дисциплини/.

Но мисля, че едното помага на другото защото развивам различни качества."

Всички тези качества ще видим в клетката на SFC 8 срещу опасната и по-опитна Iony Lawrence.

"Тя е агресивна млада състезателка с добра техника с ръцете," споделя впечатленията си Албена. "Има повече профи мачове зад гърба си. Надявам се, че ще се получи един атрактивен и зрелищен мач."

Ако сте гледали епизода на "Лице в лице с шампиона" с Албена Ситнилска, няма как да пропуснете жестоката и коремна преса, която се превърна в емблематична част от визията ѝ.
 

 
Как обаче се поддържа такава преса във винаги безупречен вид?

"Подържам я с всекидневни тренировки в продължение на 19 години и отскоро с правилни хранителни режими изготвени с помоща на Trenerbg, които ми помагат да запазя мускулатурата и да изчистя мазнините.

Преди тренировка пия л-карнитин, а след тренировка - протеин, пия още витамини и Омега 3. Не прекалявам с химията," шегува се Албена. "Предпочитам да поддържам физическото си състояние с правилно хранене до колкото е възможно, без да се стига до крайности и ефективни тренировки."

След толкова много успехи в таекуон-до, Албена продължава устремено да развива качествата си и на професионалния кикбокс ринг, където ще я видим в SFC 8: The Matrix. А ето и причината, която ѝ е повлияла да се включи в поредното състезание от веригата.

"Фен съм на The Matrix," шеговито споделя Албена.

"Разбира се - професионалното отношение и добрата грижа за своите бойци, зрелищните битки, гарантираното шоу, добрата реклама и възможността за изява на SFC галите, всичко това ме накара да стана част от Spartacus Fighting Championship. И тук е момента да благодаря на Грорги Анадолов и екипът му, че ми гласувах доверие и ми предoставиха тази възможност."
 
 
 
SFC 8: The Matrix ще се проведе на 12-ти май и ще включва битки по ММА, К1 и богато шоу, което прави събитието инстинкти спектакъл за зрителите. Билетите са вече в продажба и могат да се закупят от касите на Eventim.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес