Зареждане

България пета в Европа на карате

България пета в Европа на карате
Публикувано на: Май 15, 2018 в 07:21 ч
Източник: novsport.com
Женският национален отбор по карате постигна изключителен успех на 53-ото европейско първенство в Нови Сад (Сър). Момичетата в състав Александра Стублева, Ивет Горанова, Кристина Свиленова и Виктория Росева стигнаха до полуфинала на отборното кумите. Те надвиха класните тимове над Русия, Беларус и Финландия. В битка за място на финала българките отстъпиха на Швейцария. Каратеките имаха шанс да завоюват бронз, но отстъпиха на Хърватия и финишираха на пето място в генералното класиране. За пръв път български тим прави нещо подобно. На европейското се биха 11 наши състезатели – 4 жени и 7 мъже, съобщава novsport.com.
 
“Целият национален тим, воден от треньорите Ангел Стефанов и Ангел Ленков, направи едно добро представяне – обяви спортният директор на федерацията Борислав Иванов. – Имахме и трима съдии – Георги Ривов, Ангел Попов и Георги Йосифов, като Ривов свири срещи и по време на финалите.“

В надпреварата участваха 500 състезатели от 52 държави.

Каратето ще направи своя официален дебют в олимпийската програма след две години в Токио. На най-големия спортен форум ще участват общо 80 каратеки – по 40 от двата пола. Ще има три категории в кумите, както и надпревара в ката. Класирането ще става на базата на световната ранглиста, както и на световен и континентални турнири.
 
„Сега ни предстои най-голямото събитие, което федерацията ще организира – Световната младежка лига. Тя ще се проведе в „Арена Армеец“ от 25 до 27 май. Турнирът ще бъде квалификация за младежката олимпиада в Буенос Айрес“, допълни Борислав Иванов.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес