Зареждане

Три победи за българските граплъри на Европейското в Полша

Три победи за българските граплъри на Европейското в Полша
Публикувано на: Септември 17, 2023 в 11:22 ч
Българските състезатели по събмишън граплинг и Блазилско жиу-жицу не достигнаха до медалите на европейското първенство по граплинг на международната верига Абу Даби Комбат Клуб (ADCC), но записаха три победи на престижния турнир, който е и квалификация за световно първенство за зона Европа, Африка и Близкия изток.

При 66-килограмовите Борис Тонев (Боен Клуб Левски София) стартира турнира с успех над англичанина Джак Йънг. Минута и половина преди края на срещата 25-годишният състезател отбеляза събмишън със задушаваща техника (rear naked choke). Във втория кръг Тонев победи с резултат 8:0 поляка Ернест Колек. В 1/8-финал българинът допусна поражение с резултат 3:0 от настоящия европейски шампион на ниво черни колани на IBJJF Ашли Уилямс (Уелс).

В същата дивизия Владимир Запрянов записа успех със задушаваща техника (гилотина) в продължението на първия му
двубой за деня. С този събмишън боецът от Хасково отказа опитния финландец Теро Юнтонен. За съжаление, във втория кръг от шампионата на Стария континент Запрянов загуби от чехът Мартин Рапчан с ключ на ръката.

Третият представител на Боен Клуб Левски София в дивизията, Никола Митев, допусна поражение от италианецът, състезаващ се за американския B-Team, Робърт Дийгъл.

При 77-килограмовите Калоян Лулев (Боен Клуб Левски София) и Георги Недялков (GFteam) загубиха първите си срещи на татамито във Варшава.

Най-тежкият ни представител, Константин Коджабашев (-99 кг.), бе отказан с ключ
на крака от поляка Якуб Билко в първия кръг на турнира.

Пълни записи от срещите на българските граплъри от Европейското в Полша и останалите резултати можете да намерите в платформите на FloGrappling.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес