Зареждане

Rodrigo Cavaca се отцепи от Checkmat

Rodrigo Cavaca се отцепи от Checkmat
Публикувано на: Октомври 3, 2013 в 08:33 ч

Един от най-талантливите състезатели по бразилско жиу-житцу в света, Rodrigo Cavaca (в дясно на снимката), се отдели от отбора Checkmat, в който беше една от водещите фигури в силния тим в последните 5 години. Cavaca е известен с това, че сменя често отборите си, но този път бразилецът заяви, че това ще е за последно. Самият шампион не разкрива какви точно са причините, но споделя че е получил нова възможност за израстване.
 
"Получих нови възможности и ще си партнирам с един UFC боец, който ми е като брат. Ще съединим сили, за да създадем нов отбор. Не мога още да ви разкрия детайли, но той е икона в бразилското жиу-житцу. На пръв поглед тази новина изглежда стряскащо, но ние сме страхотен отбор и ще вдигнем много шум."

Leo Vieira също пусна свое обръщение в интернет, в което се казва, че напоследък е имало промени в отбора на Checkmat, които явно не са се харесали на Cavaca и затова той е решил да поеме по друг път.

И двамата треньори се бяха умерени в изказванията си един за друг, но си личи, че има голямо напрежение между лагерите.

Заедно с Cavaca се оттеглят и всички негови ученици и академии. Единствено състезателката Michelle Nicolini е пожелала да остане при Vieira в Checkmat, защото там се чувствала по-добре. Под въпрос остава талантливия Marcus Buchecha, на който Cavaca оставя свободен време да помисли на коя страна да бъде.
 
"Buchecha ми е като син. Днес той е в Калифорния и води независим живот. Казах му за намеренията ми във вторник. Не съм искал от него да дойде с мен, но очаквам неговия отговор. Не искам да го разсейвам преди подготовката му за ADCC. Предпочитам да остане за сега в Checkmat, защото там са много от тренировъчните му партньори, като Lucas Leite, Joao Assis... Никога не бих го принудил да направи нещо, което може да го нарани."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес