Зареждане

Мартин Калчев: ADCC е място за сверяване на часовниците с чужди състезатели по граплинг

Мартин Калчев: ADCC е място за сверяване на часовниците с чужди състезатели по граплинг
Публикувано на: Март 31, 2019 в 09:09 ч
Едно от най-престижните състезания по граплинг ADCC ще се проведе в България на 6-ти април в гр. Стара Загора.

Събитието е подгряващо за европейските квалификации, които ще се проведат същия месец - на 27-ми април в Полша.

Задължителна е предварителната регистрация на всички атлети за участие:
www.adcc.bg

Домакин на събитието тази година е Мартин Калчев, който си поставя високи цели и сподели за MMA.BG, че в събитието ще има и чуждестранни участници и обиграването на родните състезатели ще е изключително полезно.
 
"Тази година е година за световно първенство на ADCC и състезанието, което ще проведем на 6-ти април в Стара Загора е кулминация не само на последния двугодишен цикъл за много граплъри, а и въобще едно подходящо място да сверят часовниците си всички трениращи бразилско джиу джицу, джудо, самбо, борба.

ADCC правилникът е така създаден, за да даде шанс на всеки граплер да развие играта си. Вече имаме записани участници и от други държави, което прави момента с обиграването още по-ценен."
 

 
През последните години Стара Загора бе домакин и на други граплинг състезания като ADCC миналата година, както и иновативния правилник на Battle for the Balkans.

Тези състезания, в комбинация с другите, организирани в други части на България определено допринасят до повдигане на нивото на трениращите и на спорта като цяло.

"През последните години граплингът дръпна неимоверно много нагоре. Нивото, което демонстрират участниците ни срещу състезатели-гости от чужбина е все по-адекватно," споделя впечатленията си Мартин.

"България все повече се доближава до възможността да има участници от съвременното ни граплинг поколение на ADCC световно първенство! Това е еквивалент на Олимпийските игри и от самото начало имаме много силно българско съдийско лоби, но поради комплекс от фактори и най-вече възрастта на спорта в България, не сме записвали медал."
 

 
След ADCC, Мартин има амбицията да организира отново турнира Battle for the Balkans, който включва в себе си доста интересен и динамичен правилник и го прави атрактивен за състезатели от различни дисциплини, а и за зрителите.

"На първо време аз и екипа ми сме се фокусирали върху успешната организация на ADCC България.

Разбира се Submission Only правилника е изключително атрактивен, но за разлика от ADCC той не е балансиран и дава привес на "ключарите", работещи предимно игра в партер. Това поставя борците, самбистите и джудистите в една много опасна среда. Само елитът на този спорт би успял да вземе среща на Battle for the Balkans.

Това е един много радостен факт, защото в началото като започнахме да развиваме бразилското джиу джицу и граплинга, колеги със спортни училища, НСА и проекто-Олимпийски състезатели доминираха и ни се подиграваха, че играем от гърба си. Сега просто избягват правилниците, в които се набляга и толерира този тип игра.

Submission only правилника е красив и атрактивен. Той е естествено продължение на стремежа да развием и демонстрираме красотата на изкуството в движенията на бразилското джиу джицу.

Един от факторите за присъствието на един спорт в Олимпийското семейство е атрактивност, гледаемост. За много от зрителите, тактически проведената среща за победа по точки е доста скучна, особено ако не са запознати с техническия арсенал на играта в партер. Както знаем от целия ММА комплекс именно играта в партер е най-сложна за усвояване и разбиране.

Тук е момента да благодаря на ММА България (MMA.BG) за подкрепата през всичките тези години в развитието не само на ММА като спорт, а и на всичките му аспекти!"

ADCC Bulgarian Open 2019 ще се проведе на 6-ти април в спортна зала "Веселин Ханчев" в гр. Стара Загора, ул. Ангел Кънчев 82.

Срещите започват в 10:00, а входът за зрители е свободен.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес