Зареждане

Хамзат Чимаев победи Люк Рокхолд в приятелски мач по BJJ

Хамзат Чимаев победи Люк Рокхолд в приятелски мач по BJJ
Публикувано на: Септември 8, 2024 в 20:00 ч
Хамзат Чимаев изглежда е в отлична форма преди мача си с бившия шампион в средна категория Робърт Уитакър на UFC 308.

Чимаев (13-0 ММА) ще се изправи срещу Уитакър (26-7 ММА) в двубой с високи залози в средна категория на 26 октомври на UFC 308 в Абу Даби.

Състезанието ще отбележи първата поява на Хамзат Чимаев в октагона, откакто постигна победа над Камару Усман през октомври 2023 г.

В подготовката си за битката с "The Reaper" Чимаев тренира заедно с бившия шампион на UFC в средна категория Люк Рокхолд. Това свързване доведе до приятелски мач по BJJ, в който "Borz" се справи с "Rocky" с относителна лекота на тепиха.


При победа над Робърт Уитакър през октомври тази година Хамзат Чимаев вероятно ще получи шанс за титлата срещу победителя от планирания реванш за титлата в средна категория между Дрикус Дю Плесис и Шон Стрикланд.

Победа над "Bobby Knuckles" обаче е доста трудна. Бившият шампион в момента е в серия от две победи, като последната му победа е с нокаут в първия рунд над Икрам Алискеров през юни тази година в Саудитска Арабия.

Въпреки това Хамзат Чимаев все още не е усетил вкуса на поражението в кариерата си в ММА и вероятно ще носи огромна увереност, когато влезе в октагона на UFC 308. "Borz" е с баланс 7-0, откакто се присъедини към редиците на UFC през юли 2020 г., като за това време е спечелил 5 победи с финиш.

Чеченският боец вероятно ще се опита да наложи граплинг уменията си, когато се изправи срещу австралиеца през октомври т.г. 'Borz' преди това използва силните си борчески умения, за да постигне бърза победа над Кевин Холанд в UFC 279.

Смятате ли, че Хамзат Чимаев ще успее да приложи граплинга си срещу Робърт Уитакър на събитието UFC 308 през октомври?

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес