Зареждане

Асът в жиу-жицу Крейг Джоунс идва в България по покана на GF Team

Асът в жиу-жицу Крейг Джоунс идва в България по покана на GF Team
Публикувано на: Юни 11, 2024 в 07:44 ч
Най-нашумялото име в света на бразилското жиу-жицу в момента, Крейг Джоунс, потвърди, че ще направи семинар в България в личен разговор с Пламен Петров-Легендата.

След като 2023 г. момчетата от GF Team поканиха Андре Галвао в България, от отбора продължиха с традицията да изненадват много приятно феновете на жиу-жицу.

Вижте също: Андре Галвао: 4 ценни съвета към състезателите и треньорите в България

Крейг създава турнира CJI, който ще се проведе август месец на същите дати, както и ADCC, като наградния фонд ще бъде 2 300 000$!


Това създаде неимоверен шум и интерес в спорната общност, като дори президентът на UFC, Дана Уайт каза, че подкрепя и харесва ходовете които Крейг прави.

Всички фенове ще бъдат уведомени своевременно за датите на семинара, както и тяхната локация!
 

Кой е Крейг Джоунс

Крейг Джоунс, роден на 17 юли 1991 г. в Аделаида, Южна Австралия, е известен австралийски граплър, състезател и треньор по бразилско жиу-жицу (BJJ) с черен колан. Той е известен с постиженията си в света на граплинга, включително със спечелените сребърни медали на Световното първенство ADCC през 2019 г. и 2022 г., както и с това, че е трикратен шампион на Polaris Pro Grappling. Понастоящем Джоунс живее в Остин, Тексас, където ръководи залата за жиу-жицу B Team.

Джоунс започва своето пътешествие в BJJ през 2006 г. в академията на своя братовчед. След като печели лилавия си колан, той се премества в Мелбърн, за да тренира при Лахлан Джайлс в Absolute MMA Academy, където по-късно е повишен в черен колан. В стремежа си да усъвършенства уменията си Джоунс тренира при Джон Данахер в Ню Йорк. През 2021 г. той става съосновател на B Team Jiu-Jitsu в Остин заедно с други елитни граплъри.


По време на кариерата си Джоунс си е осигурил множество титли и отличия. Той печели Световното първенство по No-Gi на IBJJF като лилав колан, печели бронзов медал на Световното първенство по професионално джу-джицу в Абу Даби и завоюва победи в няколко други престижни турнира. Освен че се състезава, Джоунс тренира елитни бойци, включително бившия шампион на UFC в категория перо Александър Волкановски. Той също така е придобил популярност чрез онлайн присъствието си и медийните си изяви, включително в предаването The Joe Rogan Experience.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес