Зареждане

Над 600 състезатели ще участват на Държавното първенство по таекуондо

Над 600 състезатели ще участват на Държавното първенство по таекуондо
Публикувано на: Март 3, 2020 в 08:36 ч
Над 600 състезатели в различните възрастови групи и категории ще участват на Държавното първенство по таекуондо ITF, което ще се проведе на 7 и 8 март в зала "Арена Асарел" в Панагюрище.

Шампионатът е за деца, юноши, девойки, младежи, жени и мъже в дисциплините - форма, специална техника и самозащита. Най-добрите ще бъдат избрани за участие в националния отбор на България за предстоящото Европейско първенство в Прага (Чехия) в средата на месец април. Както е известно, преди две седмици в Благоевград се проведоха дисциплините спаринг и силов тест от Републиканското, а сега предстоят и последните, които са част от календара на националния шампионат по Таекуон-До ITF.

"Предстоят ни трите дисциплини - форма, специална техника и самозащита и очаквам много силно представяне от всички състезатели. Подобно на спаринга и силовия тест в Благоевград, отново ще има избор на национален отбор във всички възрасти и треньорската комисия ще одобри най-добрите за предстоящия лагер. Ще има таекуондисти от всички клубове в България и конкуренцията ще бъде повече от сериозна във всяка категория. На предстоящото Европейско първенство в Прага ще бъдат близо 90 човека , които ще защитават честта на страната", каза президентът на БФТаекуон-До ITF Марио Богданов.

Успоредно с Държавния шампионат в Панагюрище ще се проведе и треньорски семинар, на който ще бъдат разисквани правилата и критериите във всяка дисциплина. Лагерът на националния отбор започва на 22 март в Благоевград и в него ще се включат всички избрани състезатели, които са одобрени от специалната треньорска комисия наблюдавала Държавното първенство в Благоевград и Панагюрище.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес