Зареждане

В Димитровград предлагат 3000лв награда за Георги Иванов

В Димитровград предлагат 3000лв награда за Георги Иванов
Публикувано на: Март 22, 2023 в 19:15 ч
Sportal.bg
Кметът на Димитровград Иво Димов внесе за гласуване в местния Общински съвет докладна, в която предлага на европейския първенец по борба за младежи до 23 години Георги Иванов да бъде отпусната парична награда от 3000 лева, съобщиха от пресцентъра на общината. Днес Димов посрещна шампиона в категория до 125 килограма свободен стил от първенството в Букурещ.

Титлата е единствената за България на това първенство от трите стила - класическа , свободна и борба за жени. Тя е и първото европейско злато за България в историята на европейските първенства за тази възраст. Първа европейска титла е и за Димитровград от над 50 години - времето на Еню Вълчев, каза Димов, цитиран от общинския пресцентър.


На финала тежкоатлетът постигна категорична победа срещу украинеца Володимир Кочанов с технически туш с 10:0, като успехът дойде 1,42 мин. преди края на редовното време. Иванов е шампион на България при мъжете и при юношите. Златото в Букурещ е най-големият успех в кариерата на младия спортист.

Това е трети медал в кариерата на 20-годишния талант, представител на димитровградската школа. През 2019 г. Иванов стана втори на Европейското първенство за кадети, а през миналата година взе бронз на континенталния шампионат за юноши. Той е и спортист на годината на община Димитровград за 2022 година.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес