Зареждане

Унгарски ветеран е най-добрият борец при класиците за 2018-а

Унгарски ветеран е най-добрият борец при класиците за 2018-а
Публикувано на: Януари 4, 2019 в 12:11 ч
Източник: БФ Борба
Унгарският ветеран Петер Баши бе обявен за най-добър борец в класическия стил за 2018 година от Международната федерация по борба (UWW). На първенството на планетата през октомври 35-годишният ас ликува с титлата в категория до 82 кг, с което стана най-възрастният шампион в Будапеща. Признанието донесе на Баши и премия от 10 000 долара.

През годините двукратният олимпийски шампион Армен Назарян, а сега селекционер на националния ни отбор, също е обявяван за ?1 при класиците, и то два пъти – през 1998 и 2003-а. На световното в категория до 82 кг България бе представена от Даниел Александров, но той загуби на осминафиналите.

Преди това Баши получи наградата и за „завръщане на годината“. През 2014-а той ликува с първата си световна титла, а 4 години по-късно дойде и вторият триумф на планетата.

В свободния стил за най-добър борец на изминалия сезон бе провъзгласен американецът Дейвид Тейлър (86 кг). Освен световната титла той ликува и на два от рейтинговите турнири „Иван Яригин“ в Красноярск и „Яшар Догу“ в Истанбул. При жените №1 е финландката Петра Оли (65), световна и европейска шампионка.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес