Зареждане

Станка Златева загуби на старта на Европейското

Станка Златева загуби на старта на Европейското
Публикувано на: Март 9, 2012 в 17:54 ч

Автор: Иво Райчев

Източник: Gong.bg

Петкратната европейска шампионка и действаща световна шампионка Станка Златева стартира със загуба участието си на първенството на Стария континент по борба в категория до 72 килограма в сръбската столица Белград.

Златева загуби с 0:6 точки в първата част, а четири секунди преди края на втората бе туширана от рускинята Наталия Воробьова, която е трикратна световна шампионка за девойки.

Воробьова загуби на четвъртфиналите от защитаващата титлата си от Дортмунд'2011 Катерина Бурмистрова (Украйна) с 1:2 части (1:0, 0:1, 0:1) и не изтегли българката за репашажите за бронза.

Това означава, че Станка Златева остава без медал от Европейско първенство за първи път от 2004-та година, когато остана пета.

При мъжете световният шампион от 2010-а в свободния стил Михаил Ганев в категория до 84 кг стартира с две победи - срещу Айвънт Акерман (Великобритания) с 2:0 (4:0, 2:0) и Константин Волк (Германия) също с 2:0 (1:0, 1:0). На четвъртфиналите съперник на Ганев е двукратният европейски шампион Анзор Уришев (Русия).

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес