Зареждане

Робърт Уитакър - Хамзат Чимаев отпадна, а след това отново се включи в UFC 308

Робърт Уитакър - Хамзат Чимаев отпадна, а след това отново се включи в UFC 308
Публикувано на: Септември 3, 2024 в 00:00 ч
През нощта наблюдателните фенове забелязаха, че очакваният елиминатор за титлата на UFC 308 между бившия шампион Робърт Уитакър и непобедения Хамзат Чимаев е отпаднал като основно събитие в Абу Даби, ОАЕ - преди веднага да бъде преформулиран като предпоследен мач за вечерта.

Уиттакър, бивш неоспорим шампион в средна категория, наскоро постигна впечатляваща победа в първия рунд над заместника на Икрам Алискеров в Саудитска Арабия - той довърши руснака със зашеметяващ нокаут в първото събитие на промоцията в Рияд.

Що се отнася до родения в Чечня претендент Хамзат Чимаев, непобеденият боец беше участник в UFC 294 през октомври миналата година срещу бившия неоспорим шампион в полусредна категория и номер едно Камару Усман, който спечели със спорно решение в Абу Даби, ОАЕ.

След непровелия се мач през юни, Уитакър и Чимаев бяха обявени за основни участници в UFC 308 в края на октомври преди двубоя на безспорния шампион в категория перо, Илия Топурия, и носителя на титлата в BMF, Макс Холоуей.

Робърт Уитакър срещу Хамзат Чимаев остава като подглавна битка на UFC 308

Снощи обаче феновете спекулираха, че Чимаев отново отпада от мача с бившия шампион, роден в Оукланд - в подглавната битка на събитието беше обявен реваншът в тежка категория между бившия временен шампион Сирил Ган и руския боец Александър Волков. 

Скоро след това, след очевидна административна грешка, промоутърът потвърди, че двубоят на Уитакър срещу Чимаев все още е в сила - с двубоя, който остава преди подглавното събитие на вечерта. 


UFC 308 се провежда на 28 октомври. от Etihad Arena в Абу Даби, Обединени арабски емирства, като безспорният шампионски двубой в категория перо между непобедения носител на титлата Илия Топурия и бившия шампион, настоящ носител на символичната титла на BMF, Макс Холоуей е предвиден да заеме статута на главно събитие във водещото завръщане на промоцията в Близкия изток. 


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес