Зареждане

Обвинение за блудство срещу бившия национал по борба Даниел Александров

Обвинение за блудство срещу бившия национал по борба Даниел Александров
Публикувано на: Юни 7, 2023 в 18:24 ч
Източник: Dir.bg
Софийска градска прокуратура предложи на главния прокурор Иван Гешев да внесе мотивирано искане до Народното събрание за даване на разрешение за привличане към наказателна отговорност на депутата от ГЕРБ-СДС Даниел Александров, съобщава Dir.bg.

Предложението е изготвено от наблюдаващия прокурор в СГП във връзка с образувано на 31 май т.г. досъдебно производство, събраните доказателства, по което са достатъчни за привличане в качеството на обвиняем на 31-годишния европейски вицешампион по класическа борба.

Наблюдаващият обвинител е счел, че в хода на разследването са събрани доказателства за това, че на 7 май т.г. в село Бистрица, Даниел Александров чрез употреба на сила извършил действия, с цел да възбуди полово желание без съвкупление по отношение на лице, навършило 14-годишна възраст.


31-годишният Александров стана депутат от 23 МИР-София. През 2019 г. той и световната вицешампионка и европейска шампионка по борба Джанан Манолова станаха родители на дъщеря.

"В дъното на това нещо стои моят развод, който е в ход от около два месеца. Опитах да го запазя в тайна, но уви. Нищо от това, което е написано по мой адрес, не е вярно," заяви пред журналисти пред централата на ГЕРБ народният представител от партията на Борисов - Даниел Александров.

Като народен представител Александров е „лице с имунитет“. НПК установява забрана да се привлича като обвиняем лице с имунитет.

Даниел Александров е роден на 13 септември 1991 г. в Дупница. Сребърен медалист в категория до 82 килограма на Европейското първенство по борба от 2020 г. Сред другите му успехи са два бронозови медала от европейските шампионати през 2018 и 2019 г., както и бронзов медал от европейските игри в Баку през 2015 година.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес