Зареждане

Комплекс "Диана" може да стане третия световен център по борба

Комплекс "Диана" може да стане третия световен център по борба
Публикувано на: Юни 9, 2009 в 17:16 ч

Директорът на отдел "Олимпийска солидарност" в МОК Пере Миро остана изключително доволен от условията в Европейския център по борба в комплекс "Диана" в София. Там той бе посрещнат от председателя на БОК Стефка Костадинова, по чията специална покана е у нас, както и от генсека на БОК Белчо Горанов, от Валентин Йорданов - президент на БФ Борба и директор на центъра, от Валентин Савов - генсек на БФ Борба и от двукратния олимпийски шампион Петър Киров.

В последните 20 г. Европейският център бе в Рим, а едва от януари той бе преместен от Международната федерация по борба (ФИЛА) и функционира в София.

"Когато в МОК говорим за България неизменно става дума за борба - заяви Миро. - В този спорт вашата страна е с изключителен принос в световен мащаб. Комплекс "Диана" има всички предпоставки да стане третия световен център по борба след Канада и Иран. Нужни са две условия - да имате база и подкрепата на Националния олимпийски комитет, както и подкрепата на Международната федерация."

В момента центърът е подпогнат финансово, както от Международната централа по борба (ФИЛА), така и от Европейския комитет (СЕЛА), чийто президент Цено Ценов също бе на срещата в "Диана". Средства се получават и от "Олимпийска солидарност" в МОК.  Ежедневно в залата на комплекса се подготвят 90 борци.

Валентин Йорданов подари на госта екип на националния отбор по борба, както и почетен плакет на федерацията ни.

борба

Източник: Българска федерация по борба

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес