Зареждане

Гриша Ганчев удари рамо на Валентин Йорданов

Гриша Ганчев удари рамо на Валентин Йорданов
Публикувано на: Април 9, 2010 в 15:04 ч

Въпреки слуховете за някакви разногласия бизнесменът Гриша Ганчев изигра ключова роля в преизбирането на Валентин Йорданов за президент на централата. Преди гласуването на Общото събрание на БФБорба меценатът изрази подкрепа за олимпийския шампион от Атланта'96. Другият кандидат беше Димитър Джамов.

"Валентин Йорданов е един от патриарсите на българската борба. И ние трябва да пазим табелите си. Той е нашият човек, той е нашият президент. И да му пожелаем да бъде поканен за член на бюрото на Международната федерация по борба (ФИЛА)", заяви Ганчев. Той предложи към федерацията да бъдат назначени 30 специалисти в двата стила, които да търсят и развиват млади борци.


Йорданов убедително спечели четвърти мандат начело на федерацията. Гласуваха 78 от 96 регистрирани клуба. След преброяването се оказа, че има един глас за Джамов и един въздържал се.

От федерацията признаха, че все още нямат подписан договор за финансиране с Министерство на физическото възпитание и спорта, тъй като се водят преговори. Проектобюджетът на БФБорба е 2 643 000 лв., пише "7 Дни спорт". От тях 643 000 лв. са предвидени за клубовете, което е с 50 000 лв. повече от миналата година.

На събранието присъстваха заместник-министърът на спорта Лазар Каменов, генералният секретар на БОК Белчо Горанов, президентът на СЕЛА Цено Ценов и редица изтъкнати шампиони.

борба


 

източник: novsport.com

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес