Зареждане

Георги Вангелов с бронз за Отбора на Европа

Георги Вангелов с бронз за Отбора на Европа
Публикувано на: Октомври 9, 2017 в 08:35 ч

Георги Вангелов изведе Отбора на Европа до бронза на престижния турнир по свободна борба „Кадиров“ в Грозни. Българинът не допусна поражение и в четирите срещи в категория до 57 кг, а в решителната схватка се наложи над Римчинов (Беларус) с 1:0 и отказ на съперника. Преди това асът ни срази узбека Шавкетов с 5:3, а европейците се надделяха със същия резултат. Във втория сблъсък националът преодоля руснака Гебеков с 2:1, но сборная измъкна с 5:3. В решителната трета битка Вангелов бе безапелационен срещу киргизстанеца Улукбекболот – 10:0.

За успеха „бронзовите“ си поделиха премия от $25 000.

Българинът е със специална покана на турнира и за втори път получава подобно признание. През 2014-а той се бори за Отбора на света на „Тайм скуеър“ в Ню Йорк. Тогава бронзовият медалист от Евро 2016 спечели срещата си, но сборния тим падна от домакините с 3:8.

До финала в Чечня стигнаха Русия и местният клуб „Ахмат“, а шампионът го очакваше премия от $90 000.

Надреварата е за купата на първия президент на републиката, а сред зрителите бе и неговият син и настоящ президент Рамзан Кадиров. Сред ВИП гостите бяха още треньор на националите по тенис Шамил Тарпищев, тенисистката Светлана Кузнецова, шефът на Руската федерация по борба Михаил Мамиашвили...

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес