Зареждане

Биляна Дудова: Станах първа в света, но има още върху какво да работя

Биляна Дудова: Станах първа в света, но има още върху какво да работя
Публикувано на: Декември 1, 2021 в 06:22 ч
Източник: БФ Борба
"За мен е голяма гордост в една година да взема и европейска, и световна титла – каза Биляна Дудова. - Обичам да си правя самоанализи. И след първенството в Осло отново си гледах срещите на видео. Имаше моменти, в които не показах най-доброто от себе си. Има още неща, върху които да работя. Целта ми за следващия сезон е да си защитя титлите. Както казваше Станка Златева: По-лесно е да стъпиш на върха, но не е лесно да се задържиш на него."

Шампионката бе избрана единодушно от медиите за спортист на месец октомври в традиционната анкета на пресклуб „България“, като получи доверието на всичките 23 медии във вота. А нейният личен наставник Георги Калчев бе избран за треньор на октомври.

"Щастлива съм от признанието, по този начин се разбира, че трудът ми е оценен – продължи Биляна, която покори върха в категория до 59 кг на световното в Осло. - Много трудно се стига до такива постижения. Благодаря на Валентин Йорданов, а Гриша Ганчев, на Българската федерация по борба, на личния ми треньор Георги Калчев за подкрепата. Надявам се да съм мотивирала младите хора да се занимават с борба и да съм пример за тях. А и за момичетата, да видят, че не е толкова страшно да се занимават с борба."

Георги Калчев пък уточни, че планира лагер във Франция, но точните дати ще бъдат определени допълнително.

А Валентин Райчев, генерален секретар на Българската федерация по борба, обяви че националите на Иран в свободния стил идват на подготовка с нашите национали. Тимът, наброяващ 25 души, идва на 10 декември и ще остане до Коледа.

„Надявам се, че Биляна ще намери своето място и в анкетата за Спортист на годината в България – допълни Райчев. - Тепърва започваме да правим планове за догодина. Мисля, че Биляна е психически готова и целеустремена да гони квота и титла на олимпиадата в Париж.“

Той допълни, че засега няма индикации Международната федерация да прави промени в правилата или в категориите.

„На олимпиадата в Париж плажата борба ще бъде демонстративен спорт – уточни Валентин Райчев. - Ние също имаме идея да развиваме и популяризираме тази атрактивна дисциплина.“

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес