Зареждане

Жилей Жан: Хърн не дава да се доближа до Джошуа, защото знае какво ще се случи

Жилей Жан: Хърн не дава да се доближа до Джошуа, защото знае какво ще се случи
Публикувано на: Януари 8, 2024 в 20:04 ч
Китайският гигант Жилей Жан се стреми да се завърне на ринга през март, като в полезрението му е Саудитска Арабия. 

Вече се говори за завръщането на Жан на ринга като част от подгласника на сблъсъка в тежка категория между Антъни Джошуа и Франсис Нгану, който ще се състои на 8 март в Саудитска Арабия.

"Искам да се върна през март и това е планът, но ако ме питате кой искам да бъде следващият ми съперник реално, тогава казвам Джоузеф Паркър, но дали той ще се осмели да се бие с мен? Отворен съм за всичко, но се фокусирам върху залата и върху това да бъда на ринга за завръщането си. Бих искал следващият ми двубой да бъде в Саудитска Арабия, но по всичко се работи и е в процес на подготовка. Не мога да кажа много за това", заяви Джан.

Миналата година Жан постигна победа с нокаут над сребърния олимпийски медалист Джо Джойс. Победите му позволиха да стане задължителен претендент на WBO.

Жан беше много впечатлен от скорошната победа на Джошуа, който преби и спря Ото Валин на 23 декември.

Той иска да се изправи срещу Джошуа през последните няколко години, но се съмнява, че промоутърът на британската звезда, Еди Хърн, ще позволи този двубой да се случи.

"Мисля, че Антъни Джошуа изглеждаше страхотно, ако трябва да бъда честен. Той намери начин да се справи с опонента си и това вероятно се дължи на тренировките му с Бен Дейвисън и от първия до петия рунд, в който нокаутира Валин, той доминираше във всеки рунд, а това сега означава, че Джошуа се връща на правилния път", каза Джан.

"Ще видя какво ще направя различно на ринга ако се изправя срещу Джошуа, но нека ви кажа следното: опитвам се да се бия с Джошуа от години и феновете го искат от години, но има двама души, които не искат битката да се случи, и това са Еди Хърн и Антъни Джошуа. Това беше доказано отново.

"Еди Хърн е страхотен промоутър, трябва да го кажа. Той прави своите неща, говори, но няма да ме допусне близо до Джошуа, защото знае какво нося и знае какво ще се случи, ако се срещнем."

За момента стана ясно, че се водят преговори за битка между Жан и Дионтей Уайлдър. Все още няма нищо официално, макар че Жан потвърди, че има диалог с американеца.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес