Зареждане

Здравко Попов преди MAX FIGHT 52: Мотивиран и гладен за победа

Здравко Попов преди MAX FIGHT 52: Мотивиран и гладен за победа
Публикувано на: Декември 13, 2022 в 00:00 ч
Топ боксьорът в супер средната категория Здравко Попов ще направи втората си битка след завръщането си към спорта този петък в Max Fight 52 в столичната зала Христо Ботев.

Боецът от Велико Търново е събрал много тяга за битки, след като контузия го извади няколко години извън ринга.

След 11 изиграни професионални мача, Здравко е със статистика 10 победи и 1 равенство, като 7 от победите му са с нокаут. Последният му двубой през месец май също приключи с технически нокаут и това го направи един от любимците на публиката.

Сега той се излиза за да продължи победната си серия подготвен и мотивиран за битките на 16-ти декември.

"Подготовката ми мина добре. Тренирам в родния си град и в моя клуб във Велико Търново под ръководството на Евгени Донев. Мисля, че съм настроил добре мерника и съм готов," сподели Попов за MMA.BG.


Подготовката е изключително важна, тъй като той се изправя срещу рутиниран боксьор, в лицето на Евгени Борисов, който има над 300 изиграни мача в аматьорския бокс и е бронзов медалист на Европейското първенство.

"Опонентът ми е от по-старата школа и много опитен боксьор. Като цяло не мисля, че ще ме изненада с нещо. Но това е бокс и не го подценявам. Ще следвам игровия си план и инструкциите на треньора.

Няма да се впускам на всяка цена да търся нокаута. Моята цел е да следвам тактиката и да се преборя с емоциите на ринга. Предпочитам грозна победа, отколкото красива загуба."


Попов прекара известно време в София, където тренираше и водеше тренировки, но верен на максимата 'домът е там, където е сърцето' боксьорът решава да се върне в родния си град, където да се подготви за следващата си професионална битка.

"Преди няколко години си контузих ръката и не можех да се състезавам. В малък град като Велико Търново трудно можеш да намериш реализация, затова дойдох в София, където са и голяма част от моите приятели и започнах да водя тренировки по бокс.

Но през май месец научих, че Max Fight ще правят събитие в родния ми град и пожелах да участвам. След като се консултирах с доктор, получих позволение да участвам. Победих и от там се убедих, че отново мога да се състезавам на професионалния ринг. Затова и реших да се върна в моята школа и при моя треньор Евгени Донев. Смея да твърдя, че нашата школа е на топ ниво - тренираме винаги на високи обороти, обръща се много внимание на детайлите, имаме много спаринг партньори.

В София действително има много зали, но за мен е важно човекът, който ме подготвя да ме познава добре - да знае силните и слабите ми страни."


Здравко минава доста тежък момент в живота си, когато му се налага да премине през две операции на ръката. В тези няколко години кариерата му е в абсолютен застой и той дори не е сигурен дали ще може да продължи.

За щастие след работа с добър лекар и продължително време, в което ръката му се възстановява, той отново може да тренира пълноценно и да се бие на профи ниво без притеснения.

Но от суровия урок на живота той си извлича някои изводи, които споделя с другите трениращи:

"Животът ми буквално се преобърна. Аз само това съм правил и не съм мислил за друго освен бокс. Хубаво е човек да се развива и в друга посока, за да има нещо на втори план. Отдал съм се на този спорт и единствено можех да започна треньорска дейност. Слава Богу, вече нещата са наред и ето че отново мога да се състезавам професионално.

Бих посъветвал всички, които тренират и се състезават, да се пазят, защото при мен нелепо станаха тези контузии. Не обърнах внимание навреме и съответно лекарите в началото не успяха да ми помогнат. Към всяка една тренировка трябва да се подхожда професионално и да не пренебрегват травмите си, защото с времето следват и други контузии. "

След като отново е в играта, Здравко прави планове и за следващата година, когато ще има готовност да играе за титлата в своята категория.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес