Зареждане

Здравко Попов и Владимир Георгиев излизат за битка за шампионския пояс

Здравко Попов и Владимир Георгиев излизат за битка за шампионския пояс
Публикувано на: Май 6, 2023 в 00:00 ч
Кой ще е шампионът на България в категория супер средна?

Един от най-очакваните сблъсъци в нощта на 2 юни е мачът за титла в категория супер средна между боксовите таланти Здравко Попов и Владимир Георгиев.

Двамата ще се срещнат по правилата на професионалния бокс в 10-рундов сблъсък, който ще реши кой от двамата ще бъде шампион на България в категория Супер средна (Super middleweight).

До срещата за пояса на български професионален боксов съюз се стигна след като Владимир Георгиев публично предизвика опонента си. Великотърновският боксьор очаквано отвърна на хвърлената ръкавица, като няколко месеца по-късно двамата отново се изправиха лице в лице на ринга на MAXFIGHT 53 в гр. София, за да потвърдят официално срещата си.

Мачът се очаква да бъде и един от най-интересните сблъсъци на вечерта, заради опита и амбициите на двамата професионални боксьори.

Здравко Попов е сочен за един от коравите и скоростни родни таланти, който към този момент има в актива си 12 победи, 9 от които постигнати с нокаут и нито едно допуснато поражение в професионалния бокс.

За един от най-мислещите и технични боксьори е считан и опонентът му Владимир Георгиев. В голяма степен кариерата на 32-годишния Влади Георгиев е преминала в чужбина, където са и повечето му професионални мачове. До момента боксовият талант от Бургас е записал 10 победи и 3 загуби, като и трите поражения са срещу елитни боксьори, като например шампиона на Англия. Самият Георгиев отчита тези загуби като важни и поучителни, а опита си в двубои в Гърция, Осло, Франция, редица британски градове и други, като трупане на опит.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес