Зареждане

Защо Kell Brooks се качва с две категории, за да се бие с Golovkin?

Защо Kell Brooks се качва с две категории, за да се бие с Golovkin?
Публикувано на: Август 12, 2016 в 09:21 ч
 
Промоутърът Eddie Hearn обясни какво стои зад решението на Kell Brooks да се изкачи с цели две категории нагоре, за да се изправи срещу един от най-добрите боксьори на планетата Gennady Golovkin.


Двамата ще премерят сили на 10 септември, като Kell Brooks скочи от полусредна до средна категория, за да тества уменията си срещу машината от Казахстан. Според Eddie Hearn, смелото решение на Brooks e вдъхновено от успехите, които британският бокс бележи в днешно време.

“Великобритания разполага с 14 световни шампиони в настоящия момент. Но когато станеш световен шампион, ти просто си един от клуба. Трябва да преминеш на следващото ниво, за да се превърнеш в суперзвезда. Повечето от нашите карти имат мачове за световна титла, като това е стандартно, но също така кара останалите да направят нещо изключително. Това вече е брилянтно. Никой не иска да бъде просто един от 14-те световни шампиони. Мисля, че това е една от причините, поради които Kell прие този мач. Той иска да направи нещо скандално”.

Hearn смята, че решението на Kell Brooks да се придвижи с две категории, за да се бие с Golovkin, надминава всичко, случило се в британския бокс в последните години.

“Това надминава всичко, което сме виждали в британския бокс от години насам. За да бъдеш велик, трябва да направиш нещо велико. Не става дума просто за шампионските пояси. Kell е истински звяр, но за негов лош късмет, неговият съперник също е звяр. Най-големият звяр в тази категория”.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес