Зареждане

Wladimir Klitschko притеснен за бъдещето на олимпийския бокс

Wladimir Klitschko притеснен за бъдещето на олимпийския бокс
Публикувано на: Ноември 22, 2018 в 10:16 ч
Бившият WBA, IBO, IBF, WBO шампион в тежка категория Wladimir Klitschko изрази притеснението си относно несигурното бъдеще на олимпийския бокс.

Боксът е част от Игрите още от 1920-та, но не е сигурно дали ще бъде включен към тези през 2020-та, които ще се проведат в Токио.

Klitschko, който спечели златото през 96-та, подкрепи WBA и изрази притеснението, което изпитва за аматьорите с олимпийски мечти.

"За пръв път в бокса най-лошото е напът да се случи. Трябва да се обединим и заедно да защитим амбициите и мечтите на младите атлети, които искат да участват на предтоящите олимпийски игри."

"Навлизат разтърсващи промени и боксът в опасност - възможно е да се изгубят лицензи и спортът да не бъде включен в предстоящите Игри."

"Призовавам федерациите да продължат да работят с WBA."

"Също искам IOC да приемат WBA като организацията, която ще централизира спорта докато продължава да подкрепя и опазва интересите на атлетите и феновете. Също така ми се иска да дадат олимпийски лиценз на WBA, за да може организацията да представлява спорта на предстоящите игри в Токио."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес