Зареждане

Wilder: Ще се бия с Whyte, ако ми е гарантирана срещата с Joshua

Wilder: Ще се бия с Whyte, ако ми е гарантирана срещата с Joshua
Публикувано на: Март 29, 2018 в 11:28 ч

Нищо не може да разколебае Deontay Wilder, що се отнася до срещата с Dillian Whyte.

За да се съгласи обаче да защитава титлата си срещу него, Wilder иска да му бъе гарантирано, че следващата му среща ще бъде с Anthony Joshua. Eddie Hearn е промоутър на Joshua и Whyte, като това прави искането на Wilder доста постижимо.

В противен случай, Wilder няма намерение да обмисля двубой с Whyte. Една от причините Wilder да не присъства на събитието този уикенд е именно настояването на Hearn за среща с Whyte.

Wilder (40-0, 39KO) се е съгласил обаче да анализира срещата по телевизията. Той отказал да присъства на самото събитие, тъй като осъзнал, че Whyte ще бъде в центъра на нещата, а и Joshua и Hearn не искали да се промотира срещата Joshua-Wilder.

"Ако ми гарантират среща с Joshua, за да се бия с Whyte, навит съм. Ще доведем Whyte в Щатите и ще го ступаме. Лесно е. Нищо от цялата работа не е толкова сложно, колкото го изкарват. Дърпат се, защото имат много да губят."

Whyte (23-1, 17KO) се задържа на позицията си като WBC претендент номер едно, нокаутирайки австралиеца Lucas Browne (25-1, 22KO) в шестия рунд от тяхната среща. От WBC обаче не са обявили Whyte като задължителен претендент, затова Wilder има право на избор срещу кого да се изправи в следващата си среща.

А дори и да го обявят като такъв, Wilder има предостатъчно време да защитава титлата. Последно беше принуден да се бие за нея на 4-ти ноември, когато нокаутира бившия WBC шампион Bermane Stiverne в първия рунд от реванша им.

Hearn в наскорошно интервю сподели, че е направил още по-добра оферта на Wilder за среща с Whyte. Той предложил двамата да се срещнат в Обединеното кралство.

Wilder навярно обаче няма да отстъпи и ще си иска гарантирана среща с Joshua, в случай че лондончанинът надвие Parker (24-0, 18KO) този уикенд.

"Затова е толкова бесен. Защото му развалихме плановете. Не му се получиха нещата. Никога не е искал да се бия с Joshua. Иска да ме изправи срещу другия си боец. Нямам проблем да се бия с когото пожелае, стига да ми гарантира Joshua. Тогава бих се съгласил. Дори да трябва да се бия с Whyte, нямам проблеми. Нека се бие с Luis Ortiz и ако го надвие, ще се бия с него."

"Освен това, Dillian Whyte ще бъде поредният боксьор. Дори да стане задължителен претендент, пак ще имам цяла година. Засега бих предпочел да защитавам срещу боксьор по мой избор. Щом ме карат да чакам, ще чакат и те. Ще продължаваме да си се бием в Америка и толкова."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес