Зареждане

Времето, когато George Foreman се би пет пъти за една нощ

Времето, когато George Foreman се би пет пъти за една нощ
Публикувано на: Септември 12, 2017 в 12:30 ч
 
26-ти април 1975-та година беше датата на едно от най-странните събития в историята на бокса, след като бившия шампион в тежка категория George Foreman се отправи към ринга, за да се бие с пет последователно с петима боксьори в Торонто, като всяка от срещите бе насрочена за три рунда.
 
По това време Foreman излизаше от първата си загуба в кариерата след 41 срещи, след като беше нокаутиран от Muhammaed Ali в историческия сблъсък наречен "Тътенът в джунглата" (Rumble in the Jungle) в Заир.
 
Очакваше се, че Foreman ще събори всичките си петима опоненти като кегли за боулинг, но това не се случи, а по време на битките Foreman се държеше малко нестабилно, може би заради факта, че Ali беше на сантиметри от ринга, коментирайки спектакъла заедно с Howard Cosell, и се подиграваше на съперника си при всяка възможност.
 
 
Първата битка на Foreman беше с Alonzo Johnson, боксор с професионален рекорд от 23-18, който се беше боксирал само веднъж за последните 10 години.
 
Foreman отделяше повече време на танците през първия рунд, но във втория рунд прати три пъти в нокдаун Johnson, след което го завърши с две мощни десни куки.
 
Следващият опонент на сцената беше Jerry Judge, който държеше по-уважаван рекорд от 15-4-1, но бързо беше изпратен на земята, първоначално с десен ъперкът, а след това и с дясна кука.
 
След края на срещата се получи странен за всички момент, Foreman продължи да се подиграва на Judge и двамата отново започнаха да си разменят удари, а опонента му в крайна сметка го свали на земята като в професионална ММА битка.
 


След това Foreman се изправи срещу Terry Daniel, който държеше професионален рекорд от 34-18-1 и го завърши в рамките на два рунда, преди да се стигне до нова размяна на удари между двамата боксьори след края на срещата.
 
Четвъртата битка на Foreman беше срещу напълно трагичния боксьор Charlie Polite, който държеше незавидния професионален рекорд от 15-31-3 и това трябваше да бъде най-лесната среща за Foreman, но в крайна сметка това беше единствената битка за вечерта, която продължи три пълни рунда.
 
В последната битка Foreman се изправи срещу най-трудното си предизвикателство - Boone Kirkman, който беше с професионален рекорд от 32-5. Въпреки че Foreman свали Kirkman на земята с мощна дясна кука още в първия рунд, той не успя да нокаутира противника си преди последната камбана.
 
 
След края на събитието Foreman се хвалеше, че никой не е нокаутирал трима боксьори за една вечер, но феновете не бяха впечатлени от него, нито пък Ali.
 
"Той може и да срита тези петима мъже, но няма как да срита мен!", възкликна Ali.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес