Зареждане

Владимир Кличко: Руснаците не искат война, но Путин е откачил

Владимир Кличко: Руснаците не искат война, но Путин е откачил
Публикувано на: Февруари 25, 2022 в 02:00 ч
Владимир Кличко направи изявление след решението на Руската федерация да започне пълномащабна инвазия в Украйна. Властите в Украйна твърдят, че до момента 57 души са убити и 169 души са били ранени. 

Бившият световен шампион по бокс в тежка категория и по-малък брат на кмета на Киев Виталий Кличко публикува поредица от постове на английски. В тях той осъжда инвазията и подчертава, че Украйна няма да се откаже пред лицето на унищожението. 

Кличко твърди, че руснаците не искат война, но президента Владимир Путин е полудял. Ето какво още пише Владимир в социалните мрежи:

"Светът наблюдава колко безразсъден и смъртоносен е империализмът не само за Украйна, но и за целият свят. Нека историята бъде урок, който да не се повтаря. Украинският народ е силен. 

Той ще остане верен на себе си в това ужасно изпитание. Народ, копнеещ за суверенитет и мир. Народ, който смята руския народ за свои братя. Знаем, че руснаците по принцип не искат тази война. 

Можете да направите нещо, като мобилизирате и организирате огромни демонстрации. Нека ви чуят. Нека гласът на демокрацията се чуе. Кажете ясно и високо, че международното право и демокрацията са атакувани, че войната е най-голямото зло и че животът е свещен. 

Тази война срещу моята страна е не само резултат от лудостта на един човек, но и резултат от години на слабост в западните демокрации. Тази лудост трябва да бъде спряна сега чрез засилване на възпиращите мерки. Нашите правителства трябва да кажат нещата високо и ясно. 

Путин дава да се разбере, че иска да унищожи украинската държава и суверенитета на нейния народ. След думите следват ракети и танкове. Разрухата и смъртта идват върху нас. Това е всичко, кръвта ще се смеси със сълзи."

Какво е вашето мнение по темата ?





Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес