Зареждане

Видео: Най-доброто от Канело Алварес срещу Едгар Берланга

Публикувано на: Септември 15, 2024 в 09:43 ч
Саул "Канело" Алварес излезе победител на 14 септември, когато се изправи срещу Едгар Берланга в главното събитие в T-Mobile Arena в Лас Вегас. В битка по време на уикенда по случай Деня на независимостта на Мексико световният шампион на Мексико изнесе на ринга обединените си пояси на WBC, WBA и WBO в суперсредна категория.

Предвиденият за 12 рунда двубой за световната титла премина през цялата дистанция. По пътя си към победата със съдийско решение Канело изпрати Берланга на платното с тежко ляво кроше в третия рунд. Когато блокбъстър сблъсъкът приключи, резултатите бяха 117-110, 118-109 и 118-109, всички в полза на Алварес.

С победата Канело Алварес запази титлите си и подобри баланса си до 62-2-2, 39 нокаута. 34-годишният роден в Гуадалахара, Халиско, се появи на ринга за втори път през годината. Следващият му двубой се очаква по някое време през 2025 г., вероятно през уикенда на Cinco De Mayo.

"Справих се добре", каза Канело след двубоя. "Сега какво ще кажат? Аз се бия с по-млади бойци. Преди казваха, че се бия с по-възрастни бойци. Сега какво ще кажат? Те винаги говорят."

"Аз съм най-добрият боец в света."

Пуерториканецът Едгар Берланга, който излезе на ринга непобеден, падна до 22-1, 17 нокаута и претърпя първото си поражение в кариерата. Роденият в Бруклин, Ню Йорк, 27-годишен боксьор не успя в първия си опит да стане шампион.

"Разстроен съм, защото в края на краищата аз съм победител", каза Берланга. "Тази вечер се бих с легенда. Надявам се, че днес това е знакът, че ще стана бъдеща легенда, която ще представлява Пуерто Рико."

В съпътстващата програма на картата кубинецът Ерисланди Лара спря Дани Гарсия от Филаделфия в девет рунда, за да запази титлата си на WBA в средна категория. 

Сред другите резултати от мача Канело - Берланга бившият шампион от Нешвил Кейлъб Плант нокаутира в деветия рунд Тревор Маккамби от Йорквил, Илинойс, за да получи временния пояс на WBA. Освен това бившият шампион от Лас Вегас Роландо Ромеро също се завърна към победите с победа с единодушно решение срещу Мануел Хаймес от Сан Хосе, Калифорния.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес