Зареждане

Въвеждат ранглисти в аматьорския бокс

Въвеждат ранглисти в аматьорския бокс
Публикувано на: Август 25, 2009 в 15:25 ч

Международната боксова асоциация (АИБА) предприе поредните стъпки за връщане на позициите на спорта, след като обяви, че ще издава ежемесечни ранглисти. Те ще бъдат базирани на представянето на боксьорите в големи форуми като олимпийски игри, световни и континентални първенства.

На тези шампионати ще бъдат въведени и поставени боксьори по примера на тениса. По този начин ще се елиминира ранното сблъскване на фаворитите. В поставените места ще попадат първите осем състезатели от ранглистите в отделните категории.

АИБА вече публикува първата класация. В нея най-високо от българския национален отбор е поставен Кубрат Пулев. Европейският шампион при най-тежките (+91 кг) е трети. Това означава, че той може да се срещне с лидера в подреждането - олимпийския и световен шампион Роберто Камареле (Ит) чак на полуфинала на Мондиала в Милано, който започва от 1 септември.

кубрат пулев кобрата бокс

Капитанът на представителния ни тим - Детелин Далаклиев (54 кг), също е сред поставените. Европейският вицешампион от Ливърпул'08 е на седма позиция.

Източник: Sportal.bg

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес