Зареждане

В Полша призоваха за изключване на IBA от МОК

В Полша призоваха за изключване на IBA от МОК
Публикувано на: Октомври 10, 2022 в 00:00 ч
Полският министър на спорта Камил Бортничук призова Международния олимпийски комитет (МОК) да лиши Международната боксова асоциация (IBA) от членството й в организацията поради допускането на руски боксьори до международни състезания под националния флаг и химн. 

„Бях много шокиран да разбера за решението на Международната боксова асоциация да отмени санкциите, наложени на руски и беларуски боксьори. 

Решението на IBA, което влиза в сила незабавно, означава, че боксьори от Русия и Беларус ще могат да се състезават под флаговете на своите страни и ако спечелят златен медал, ще чуят националния химн. 

Това създава изключително опасен прецедент за целия световен спорт. Изразявам дълбоката си загриженост, че решението на IBA може да бъде началото на мащабни усилия на Русия да върне своите спортисти в международния спорт. 

В тази връзка призовавам всички колеги да подадат съвместно изявление до МОК с искане за изключване на IBA от МОК“, цитираха Бортничук от Inside the Games. 

Напъните на политици да забраняват на спортисти да се състезават идват в повече. Спорта не трябва да се свързва с политиката. За съжаление границата между двете стана много тънка в последните години. Прав ли е Бортничук да иска нещо такова ?

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес