Зареждане

Усик срещу Чисора официално на 31 октомври

Усик срещу Чисора официално на 31 октомври
Публикувано на: Септември 23, 2020 в 20:55 ч
Украинската звезда Александър Усик най-накрая ще се изправи срещу британския фаворит Дерек Чисора в събота на 31 октомври, на живо в по Sky Sports във Великобритания и DAZN в САЩ, след като първоначалната им дата от 23 май беше отложена поради COVID-19 пандемия.
 
Усик (17-0, 13 нокаута) премина в тежка категория, след като преди това бе фаворит при по-леките с победи над имена като Марко Хук, Маирис Брейдис, Мурат Гасиев и Тони Белю.
 
Олимпийският златен медалист от 2012 г. започна авантюрата си в тежка категория, като побед Чаз Уидърспун в Чикаго миналия октомври и продължава да натиска към целта си да стане световен шампион в две категории, когато се изправи срещу Чисора (32-9, 23 нокаута).
 

Бившият претендент за световната титла Чисора отбеляза опустошителен нокаут от втория кръг над поляка Артур Шпилка през юли 2019 г., година след невероятната си победа в осмия кръг срещу Карлос Такам на същото място, преди да изненада и британеца Дейвид Прайс в четири кръга в Октомври 2019.
 
Чисора, който се ръководи от бившия световен шампион Дейвид Хей, има свои собствени амбиции и планира да даде сериозен отпор на Усик в първия му истински тест в най-бляскавата дивизия на бокса.
 
Усик обаче знае къде отива.

„Наистина ми липсваше боксът“, каза Усик. „Работя усилено в тренировъчния си лагер, за да покажа грандиозно представяне на 31 октомври. Очаквам истински тест срещу Дерек - той е силен, жилав и издръжлив. Той е наистина голям човек и удря силно."
0 споделяния
  Сподели
Мнения в Facebook

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес