Зареждане

Украински шампион по бокс загина във войната с Русия

Украински шампион по бокс загина във войната с Русия
Публикувано на: Май 26, 2022 в 02:00 ч
Двукратният украински шампион по бокс за аматьори Олег Прудки почина на 30-годишна възраст, защитавайки страната си във войната им с Русия. Боксьорът е бил сред четирима членове на специалните части на полицията в Черкаси, които загинаха при нападение в неделя. 

Прудки така и не стана професионалист като боксьор, а се състезава само като аматьор и в полупрофесионални състезания. Прудки работеше за полицията в местния район Черкаси като част от специалните части за защита на Украйна.

Олег оставя след себе си съпруга Мариана и две малки дъщери. Полицията в Черкаси обяви смъртта на своите служители, включително Прудки в изявление: 

„Те защитиха Украйна – мъртвите полицейски герои на Черкаска област. На 22 май, защитавайки държавния суверенитет и териториалната цялост на Украйна, бяха убити наши колеги, полицаи от отдела за специални операции.

Няма думи, които да предадат болката, отчаянието от непоправимата загуба. Ние навеждаме глави и се прекланяме ниско пред родителите им. 

В нашата памет те ще останат честни и принципни хора, добри приятели и надеждни колеги. Изказваме най-дълбоките си съболезнования на техните близки и приятели. Помним, липсваш ни. Светла памет.” 

Съпругата на Прудки Мариана публикува серия от негови снимки в социалните мрежи, заедно с почит. Тя пише: 

„Войната отнема най-доброто. Не вярвам, не вярвам, че вече те няма. Това, което няма да чуя: "Добро утро мила! Добре съм! Kак са момичетата?" И най-важното е, че никога повече няма да ми кажеш – ОБИЧАМ те. 

Ти беше като ярко слънце, пример за децата си, които толкова те обожават. Как мога да им кажа, че никога повече няма да те видят? Бяхте пример за вашите приятели и колеги. Ти си моят ангел. МНОГО ТЕ ОБИЧАМ." 

Да почива в мир!








Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес