Зареждане

Тони Белю: Фюри не е по-добър от Холифийлд, Майк Тайсън и Ленъкс Люис

Тони Белю: Фюри не е по-добър от Холифийлд, Майк Тайсън и Ленъкс Люис
Публикувано на: Май 18, 2024 в 02:00 ч
За първи път тежка категория в бокса ще види битка за четирите големи шампионски пояса. Следователно обикновено се приема, че човекът, който ги спечели, ще бъде считан за абсолютно най-добрия от всички боксьори. Практически е невъзможно да се сравнят две поколения боксьори.

Повечето хора вероятно ще се съгласят, че качеството на днешните най-добри боксьори, поне от тежката категория, не е толкова високо, колкото беше през миналия век. Въпреки че Тони Белю активно се биеше между 2007-2018 г., той все още може да разпознае качеството на боксьорите от предишното поколение. 

Белю лично се дразни от приказките, когато някой започне да се смята за най-добрия, само защото сега ще спечели и четирите престижни колана. Тони не вярва, че победителя от битката между Тайсън Фюри и Александър Усик може да се нарече най-добрият. Белю просто не вижда как Фюри може да е по-добър от Ивендър Холифийлд, Майк Тайсън и Ленъкс Люис:

„Направо е неуважение към боксьори като Ленъкс Люис, Ивендър Холифийлд или Майк Тайсън, ако някой от момчетата днес каже, че е най-добрият в тежка категория в историята. Това качество беше някъде съвсем другаде. Днешните момчета се страхуваха да се изправят един срещу друг миналата година. 

Ако Фюри победи Усик, той ще бъде ли най-добрият боксьор в тежка категория на тази ера, ако не и на цялата история ? Не мога да си представя, че може да бъде по-добър от Ленъкс Люис. Няма как.“, каза Белю.

След броени часове Усик и Фюри ще излязат на ринга един срещу друг в Рияд. Кой ще стане безспорен шампион ?


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес