Зареждане

Теофимо Лопес срещу Стив Клагет на 29-ти юни

Теофимо Лопес срещу Стив Клагет на 29-ти юни
Публикувано на: Май 21, 2024 в 21:00 ч
Близо два месеца след първоначалното разкриване на датата, следващата защита на титлата на Теофимо Лопес е официална. Top Rank обяви днес, че "The Takeover" ще се срещне с канадския ветеран Стив Клагет на 29 юни в James L. Knight Center в Маями, Флорида.

Струва си да се отбележи, че това шоу на ESPN почти сигурно ще протече в пряк сблъсък с двубоя между Хуан Франсиско Естрада и " Bam" Родригес по DAZN.

34-годишният Клагет (38-7-2, 26 KO) получава първия си шанс за световна титла близо 16 години след професионалния си дебют. Рекордът му не е от най-красивите, но има няколко солидни победи над Ив Улисе младши и Петрос Ананян, както и множество жертви от средно ниво, не е бил спиран повече от десетилетие, а половината от загубите му оттогава са с разделени или мажоритарни решения.

Въпреки това, макар да е хубаво да видим, че получава тази възможност, след като е положил труд, той изглежда много по-удобен съперник за Лопес (20-1, 13 KO) от предишните противници Шандор Мартин и Джамейн Ортис.

Лопес заяви:

"Винаги съм искал да се бия в Южна Флорида, където израснах и се развих като боец.

"Никога не съм мислил, че това ще се случи, но сега, на 29 юни, имам възможност да го направя не само като световен шампион, но и като линеен световен шампион в моята дивизия. Това беше една от целите ми, откакто станах професионалист, и съм мотивиран да покажа таланта си там пред моите хондураски фенове и цялата латиноамериканска общност.

"Това е като историята на Роки Балбоа за Стив Кладжет. Oчаквам с нетърпение какъв стил ще видя. Нямаше други бойци, които да се интересуват от мач с мен, и чувствах, че той ще даде не само на мен, но и на феновете страхотен двубой, който да гледат."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес