Зареждане

Световния боксов съвет иска нова битка между Gennady Golovkin и Canelo Alvarez

Световния боксов съвет иска нова битка между Gennady Golovkin и Canelo Alvarez
Публикувано на: Октомври 3, 2017 в 11:00 ч
 
Многоочакваната среща реванш между Gennady Golovkin и Saul "Canelo" Alvarez се придвижи с крачка напред, след като Световния боксов съвет (WBC) поиска нова битка между двамата боксьори.
 
Gennady Golovkin държи титлата на WBC в средна категория, както и световните титли на WBA и IBF.
 
Първата му битка с Alvarez завърши с противоречиво равенство, въпреки че много наблюдатели вярват, че казахстанският боксьор е направил достатъчно, за да спечели.
 
От тримата съдии до ринга, единствено Adalaide Byrd даде битката в полза на Alvarez (118-110). Решението й да подкрепи толкова убедително мексиканеца доведе до отстраняването и от рефериране на срещи на високо ниво.
 
 
Президентът на WBC Mauricio Sulaiman заяви: "Това е битката, която светът иска да види".
 
Промоутърът на Golovkin Tom Loeffler е убеден, че неговият клиент ще победи в реванша, който и рефер да сложат да точкува срещата.
 
"Мисля, че ще видите, че Gennady знае, че трябва да спечели повече от осем рунда, за да вземе решение. Той ще бъде още по-упорит в реванша.", заяви Loeffler.
 
 
Loeffler също заяви, че реваншът може да се проведе между март и май следващата година - с вероятността битката да се проведе на мексиканския празник "Cinco de Mayo".
 
"Gennady все още държи всичките си титли, той все още е световен шампион и това е битка, която феновете искат да видят. Ние ще направим всичко по силите си, за да уредим подобна битка", добави Loeffler.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес