Зареждане

Шеф на профибокса впечатлен от Сарафа

Шеф на профибокса впечатлен от Сарафа
Публикувано на: Юли 30, 2015 в 08:50 ч
Източник: sportal.bg
Автор: Хари Латифян
Трудна, но заслужена победа с 3:0 съдийски гласа (б.р не както бе обявено 2:1) постигна Серафим Тодоров при завръщането си на професионалния ринг след 12 години пауза, съобщава Тема Спорт. Един от най-успешните ни боксьори при аматьорите, носител на 3 световни титли и званието последния победил Флойд Мейуедър в официален мач, наложи волята си над Александър Чукалейски в здрав сблъсък в залата в Перник. Сарафа трябваше да изживее дори и мини криза в средата на срещата, когато му бе отворена аркада, но след зрелищен финал убеди съдиите, че заслужава да спечели в първия си сблъсък от 25 ноември 2003-а насам.

4-рундовият мач бе пред закрити врати (безплатен вход) и събра десетки любители на бокса и лично на 46-годишния ветеран. Всички те видяха как Сарафа постига 6-ата си победа от 7 мача на професионалния ринг и в същото време нанася 6-ото поражение от същите тези 7 двубоя на Чукалейски (б.р първоначално бе обявено, че въпросното момче се казва Човалийски и има 3 победи и 3 загуби).
 
„Получи се повече от интересна среща. Очаквах, че след 15 години Сарафа е загубил форма, но той показа много положителни неща на ринга. Естествено, нужно му е още време и много тренировки, но съм оптимист след видяното. Истината е, че за да стане нещо сериозно и за да има претенции, Серафим трябва да изиграе поне 10 мача. Все още му е трудно, а тепърва трябва да качва рундовете на 6 и 8. Но той е самороден талант. Още преди 20 години правеше неща, които не ги е тренирал, но му се получаваха перфектно. Преди да видя тази среща, бях скептично настроен, но сега съм оптимист. Искрено се надявам да постигне нещо значимо, още повече, че в тази категория боксьорите не са толкова много и талантливи. Прави му чест, че на тези години се захваща с това нещо”, коментира за „Тема Спорт” реферът на мача с Чукалейски и изпълнителен директор на професионалната боксова федерация Венцислав Николов.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес