Зареждане

Шайдулин се завръща в националния по бокс

Шайдулин се завръща в националния по бокс
Публикувано на: Октомври 30, 2008 в 11:15 ч

Алексей Шайдулин (57 кг) изненадващо ще се завърне в националния отбор по бокс. Натурализираният руснак ще участва на европейското първенство по бокс в Ливърпул, което започва следващата седмица. Бившият световен вицешампион беше повикан по спешност от родната федерация. Той ще замести таланта Симеон Бунарджиев, който е счупил нос. Родната федерация е дала заявка с името на младока и нямало как да се отметне.


Още петима боксьори ще представят България на форума на Стария континент. Александър Александров - Памперса (51 кг), ще дебютира на голям форум. Той е европейски шампион по кикбокс и състезател на АНЕЛ-НСА. В спарингите Александров надви бронзовия медалист от Евро 2004 в Пула и световен вицешампион за юноши от Будапеща'00 Салим Салимов.

бокс


Капитанът на националния отбор Детелин Далаклиев ще се пусне в титулярната си категория до 54 кг. Още един опитен боксьор се завръща. Димитър Щилянов (64 кг) ще гони трета европейска титла. Той има две корони - от Перм'02 и Пула'04. Освен това игра финал на европейското първенство в Тампере през 2000 г., както и в битката за златото на световното първенство в Белфаст през 2001 г. 32-годишният сливналия може да се бие при аматьорите до юли следващата година, когато навършва крайната състезателна възраст, позволена от Международната асоциация (АИБА).


Кубрат Пулев - Кобрата (+91 кг), ще представя България при най-тежките. Младен Манев - Нинджата (75 кг), получава за пръв път шанс да спечели медал при мъжете.


Националите заминават за Англия на 5 ноември. Дотогава те ще тренират на столичната база "Дианабад".

Източник: Sportal.bg

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес