Зареждане

Руски боксьори могат да участват на световното първенство за младежи в Испания

Руски боксьори могат да участват на световното първенство за младежи в Испания
Публикувано на: Октомври 9, 2022 в 00:00 ч
Генералният секретар на Федерацията по бокс на Русия Татяна Кириенко заяви, че руският отбор планира да се състезава на световното първенство за момчета до 18 години.

„След решението на IBA всички пътища са отворени за нас. След месец планираме да отидем на световното първенство за боксьори на 17-18 години в Испания. Вярваме, че ще ви зарадваме с добри резултати“, каза Кириенко, цитирана от ТАСС.

На 5 октомври Международната боксова асоциация (IBA) отмени отстраняването на руски и беларуски боксьори от международни състезания, което беше в сила от 4 март. Президентът на IBA Умар Кремлев отбеляза, че това решение поставя спорта над политиката.

Кремлев ръководи организацията от 2020 година. На 14 май беше преизбран за ръководител на федерацията, а на 25 септември беше утвърден на поста. Сега боксьори от Русия и Беларус ще могат да се състезават на международната арена под национални знамена и с химните на своите страни.

На 7 октомври Шведската боксова федерация обяви, че шведски спортисти няма да участват в турнири, в които ще се състезават руснаци. Световното първенство по бокс за младежи ще се проведе в Ла Нусия (Испания) от 14 до 26 ноември.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес