Зареждане

Райън Гарсия не е ползвал нандролон! Пробата за остарин остава положителна

Райън Гарсия не е ползвал нандролон! Пробата за остарин остава положителна
Публикувано на: Май 10, 2024 в 02:00 ч
Райън Гарсия може да си поеме глътка въздух след негативите, които се случиха около него в последните седмици.

Боксовият репортер Дан Рафаел съобщи, че Гарсия е бил освободен от положителната проба за метаболита 19-норандростерон, който произлиза от забраненото вещество нандролон. Първоначално тестът на Гарсия е положителен за метаболита, но резултатите не бяха потвърдени.

След като направили допълнителен анализ чрез масова спектрометрия на изотопното съотношение (IRMS), е потвърдено, че тези резултати са отрицателни.

Гарсия също даде положителна проба за забраненото вещество остарин в проби, взети на 19 и 20 април, ден преди и в деня на неотдавнашната му победа над Девин Хейни. Екипът на Гарсия оспори тези констатации, като поиска тестване на B-проба, резултатите от която все още се чакат. Очаква се пробите да бъдат отворени на 22 май, според Рафаел.

Гарсия отрече съзнателно да е използвал каквито и да е стероиди за подобряване на представянето. В своя акаунт в социалните мрежи той продължава да твърди, че не е виновен. Според Рафаел няма допустим праг за остарин. Ако и в B-пробата на Гарсия бъде открито някакво количество, това ще се счита за положителен тест.

Райън победи Хейни със съдийско решение на мнозинството в битка, в която отбеляза три нокдауна. Битката трябваше да бъде за титлата на Хейни в супер лека категория на WBC, но Гарсия се провали на кантара и нямаше право да спечели пояса.




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес